logo-print

Άρθρο 187 - Νόμος 4261/2014 - Οικισμός Βλητικός Σταθμός Καισαριανής

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

05/05/2014

Μη κωδικοποιημένο
Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Μεσιτεία Ακινήτων - Δημοσιεύματα ΕπΑΚ Νο 5

1. Η έκταση του πρώην στρατοπέδου Βλητικού Σταθμού Καισαριανής που περικλείεται με μαύρη διακεκομμένη γραμμή, με στοιχεία 1, 2, 3,.....36, 37, 1 όπως φαίνεται στο σχετικό τοπογραφικό διάγραμμα σε κλίμακα 1:500 που θεωρήθηκε από τον Προϊστάμενο της Διεύθυνσης Τοπογραφικών Εφαρμογών του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και το οποίο σε φωτοσμίκρυνση δημοσιεύεται με το νόμο αυτόν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, είναι οικιστική και δεν εφαρμόζονται γι' αυτήν οι διατάξεις της δασικής νομοθεσίας. Τυχόν εκδοθείσες πράξεις κατ' εφαρμογή της δασικής νομοθεσίας αίρονται αυτοδικαίως με τη δημοσίευση του παρόντος.

2. Επί της ως άνω εκτάσεως ανακαλείται κάθε ισχύουσα παραχώρηση προς τρίτους με σκοπό την προστασία αυτής και απαγορεύεται εφεξής η ανέγερση νέων κτιρίων ή η προσθήκη σε υφιστάμενα κτίρια. Με προεδρικό διάταγμα μετά από πρόταση του αρμόδιου Υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής καθορίζονται οι κοινόχρηστοι και κοινωφελείς χώροι, καθώς και ειδικές ζώνες πυρασφάλειας μετά από γνώμη της οικείας πυροσβεστικής υπηρεσίας στα όρια της εκτάσεως.

3. Με υπουργική απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και Δικαιοσύνης καθορίζεται η διαδικασία διόρθωσης των κτηματολογικών εγγραφών επί της ως άνω εκτάσεως, καθώς και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ