logo-print

Άρθρο 18 - Νόμος 3066/2002 - Διενέργεια ελέγχων - Κυρώσεις

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

18/10/2002

Μη κωδικοποιημένο
Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

1. Οποιοσδήποτε προβάλλει σε έντυπη ή ηλεκτρονική μορφή την πιστοποίηση ή τη διαπίστευσή του, οφείλει να αναφέρει και το φορέα πιστοποίησης ή διαπίστευσης.

2. Το Υπουργείο Ανάπτυξης διενεργεί ελέγχους σχετικούς με την ορθότητα ή την εγκυρότητα των προβαλλόμενων πληροφοριών, καθώς και σχετικούς με τη συμμόρφωση προς τις κείμενες διατάξεις τις σχετικές με την παραγωγή και τη διάθεση στην αγορά ή τη λειτουργία βιομηχανικών προϊόντων.

Για τη διενέργεια των παραπάνω ελέγχων το Υπουργείο Ανάπτυξης μπορεί να χρησιμοποιεί τις Υπηρεσίες της Α.Ε. Ε.ΣΥ.Δ. ή άλλων κατάλληλα διαπιστευμένων από την Α.Ε. Ε.ΣΥ.Δ. φορέων του δημόσιου ή ιδιωτικού τομέα.

3. Όποιος διαπιστωθεί ότι προβάλλει αναληθείς πληροφορίες ότι είναι πιστοποιημένος ή διαπιστευμένος ή χρησιμοποιεί τη διαπίστευσή του ή την πιστοποίησή του ή τη σήμανση «CE», με τρόπο που δυσφημεί το φορέα διαπίστευσης ή με τρόπο παραπλανητικό ή εμποδίζει τη διενέργεια των ελέγχων, τιμωρείται με πρόστιμο από 1.500 έως 15.000 ευρώ, ανάλογα με τη συχνότητα και τη βαρύτητα της πράξεως, που επιβάλλεται με απόφαση του Υπουργού Ανάπτυξης.

4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομίας και Οικονομικών και Ανάπτυξης καθορίζονται:

α) οι προϋποθέσεις, το ύψος και ο τρόπος αποζημίωσης των φορέων στους οποίους ανατίθεται η διενέργεια των κατά την ανωτέρω παράγραφο 2 ελέγχων,

β) οι λεπτομέρειες για τη διενέργεια των ελέγχων αυτών,

γ) ο τρόπος είσπραξης των επιβαλλόμενων προστίμων, καθώς και η διαδικασία προσβολής των αποφάσεων επιβολής αυτών. Με όμοια απόφαση μπορεί να αναπροσαρμόζεται το κατώτερο και ανώτερο όριο του δυνάμενου να επιβληθεί πρόστιμο.

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Το δίκαιο ακινήτων στην ολομέλεια του Αρείου Πάγου-Σειρά Συλλογές Νομολογίας ΕπΑΚ Νο 1

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ