logo-print

Κατάργηση δικασίμων του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών

Ενημέρωση από την Εισαγγελία Εφετών Αθηνών

07/07/2025

07/07/2025

Ενδοοικογενειακή Βία, 2025
Ποινικό Δικονομικό Δίκαιο, 6η έκδ., 2025

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗΣ ΔΙΚΑΣΙΜΩΝ ΤΟΥ ΤΡΙΜΕΛΟΥΣ ΕΦΕΤΕΙΟΥ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑΤΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

Με την υπ’ αρ. 2/2025 απόφαση της Ολομέλειας της Εισαγγελίας Εφετών Αθηνών αποφασίσθηκε και δημιουργήθηκε αυτοτελές Τμήμα με ονομασία «Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Β Βαθμού - από Μονομελές» (ΤΕΚ-ΒΜ), στο οποίο θα δικάζονται αποκλειστικά οι εφέσεις κατά των αποφάσεων του Μονομελούς Εφετείου, από την 16-9-2025.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (ΤΕΚ) θα δικάζει από την 16-9-2025 μόνον τις υποθέσεις αρμοδιότητός του σε πρώτο βαθμό.

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων (ΤΕΚ) από την 16-9-2025 θα παραμείνουν μόνον τα παρακάτω ακροατήρια:

• Α΄ ΤΕΚ: κάθε Παρασκευή εκάστου μηνός

• Β΄ ΤΕΚ: τις τρεις πρώτες Τετάρτες εκάστου μηνός

• Γ΄ ΤΕΚ: κάθε Δευτέρα εκάστου μηνός

Όλες οι υπόλοιπες δικάσιμοι και ακροατήρια του ΤΕΚ καταργούνται από 16-9-2025
(θα δημιουργηθούν νέα ακροατήρια για την εκδίκαση των εφέσεων (ΒΕΤ) από το νέο Τμήμα ΤΕΚ-ΒΜ).

Όσες υποθέσεις ΤΕΚ έχουν προσδιορισθεί μετά τις 16-9-2025 – είτε το πρώτον είτε μετά από αναβολή – στα ακροατήρια και δικασίμους που έχουν καταργηθεί, θα προσδιορισθούν εκ νέου σε άλλες ημερομηνίες και θα σταλούν νέες κλήσεις σε διαδίκους και μάρτυρες.

Οι υποθέσεις ΤΕΚ, στις οποίες έχει ξεκινήσει η συζήτηση και έχουν διακοπεί, θα συνεχισθούν κανονικά στο ίδιο δικαστήριο.

Οι υποθέσεις που αφορούν σε εφέσεις αποφάσεων Μονομελούς (ΒΕΤ), θα προσδιορισθούν εκ νέου από το νέο Τμήμα ΤΕΚ-ΒΜ (γραφεία: 1026, 1027, 1031, 4ος όροφος) σε νέα ακροατήρια και θα σταλούν νέες κλήσεις.

Η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών

Πηγή: dspeiraia.gr

Η διόρθωση ανακριβούς πρώτης κτηματολογικής εγγραφής, 2η έκδ., 2024
Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send