logo-print

Άρθρο 10 - Νόμος 4099/2012 - Συνέλευση των μεριδιούχων ΟΣΕΚΑ

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
Ερμηνεία κατ΄ άρθρo του ΚΝ 489/1976 περί υποχρεωτικής ασφαλίσεως της εξ ατυχημάτων αυτοκινήτων αστικής ευθύνης"

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΚΡΗΤΙΚΟΣ

O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Μεριδιούχοι, οι οποίοι εκπροσωπούν τουλάχιστον το ένα εικοστό (1/20) των μεριδίων ΟΣΕΚΑ, έχουν δικαίωμα να ζητήσουν από την εταιρεία διαχείρισης ή, κατά περίπτωση, την ΑΕΕΜΚ, τη σύγκληση συνελεύσεως των μεριδιούχων για οποιοδήποτε θέμα συνδέεται, άμεσα ή έμμεσα, με τη διαχείριση του ΟΣΕΚΑ. Η εταιρεία διαχείρισης ή, κατά περίπτωση, η ΑΕΕΜΚ υποχρεούται να συγκαλέσει συνέλευση των μεριδιούχων ΟΣΕΚΑ το αργότερο εντός τριάντα (30) ημερών από την επίδοση της αιτήσεως του προηγούμενου εδαφίου.

2. Στη συνέλευση των μετόχων της ΑΕΕΜΚ, στην ημερήσια διάταξη της οποίας περιλαμβάνονται θέματα που αφορούν την ΑΕΕΜΚ εν γένει ή το σύνολο των επενδυτικών της τμημάτων, μετέχουν οι μέτοχοι όλων των επενδυτικών της τμημάτων. Για θέματα που αφορούν τη διαχείριση συγκεκριμένου επενδυτικού τμήματος μίας ΑΕΕΜΚ, οι σχετικές αποφάσεις λαμβάνονται από τη συνέλευση των μετόχων του συγκεκριμένου επενδυτικού τμήματος.

3. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς δύναται με απόφασή της να καθορίζει κάθε λεπτομέρεια ή τεχνικό θέμα σχετικά με την εφαρμογή των παραγράφων 1 και 2, ιδίως όσον αφορά σε θέματα κατανομής δικαιωμάτων ψήφου μεταξύ των μετόχων επενδυτικών τμημάτων μίας ΑΕΕΜΚ.

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
Η υποστήριξή της κατηγορίας υπό το πρίσμα του νέου Κώδικα Ποινικής Δικονομίας

ΜΑΡΙΑΝΝΑ ΚΟΥΔΕΛΗ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send