logo-print

Άρθρο 34 - Νόμος 4099/2012 - Διαχείριση ΟΣΕΚΑ άλλου κράτους - μέλους από ΑΕΔΑΚ και υποβαλλόμενα στοιχεία (άρθρο 19 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. ΑΕΔΑΚ, η οποία ασκεί σε άλλο κράτος - μέλος τη δραστηριότητα της διαχείρισης συλλογικών χαρτοφυλακίων στο πλαίσιο της ελεύθερης παροχής υπηρεσιών ή με τη σύσταση υποκαταστήματος, συμμορφώνεται προς τις διατάξεις του παρόντος νόμου και τις λοιπές κανονιστικές διατάξεις που αφορούν την οργάνωση των ΑΕΔΑΚ, συμπεριλαμβανομένων ρυθμίσεων για την ανάθεση δραστηριοτήτων, διαδικασιών διαχείρισης κινδύνου, κανόνων προληπτικής εποπτείας, διαδικασιών που αναφέρονται στην παράγραφο 5 του άρθρου 12 και στην παράγραφο 2 του άρθρου 14 και υποχρεώσεων υποβολής στοιχείων εκ μέρους της ΑΕΔΑΚ. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διασφαλίζει ότι οι εν λόγω κανόνες δεν είναι αυστηρότεροι από τους κανόνες που εφαρμόζονται στις ΑΕΔΑΚ, οι οποίες ασκούν τις δραστηριότητές τους μόνο στην Ελλάδα. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εποπτεύει την τήρηση των διατάξεων της παρούσας παραγράφου.

2. Η ΑΕΔΑΚ της παραγράφου 1 συμμορφώνεται προς τους κανόνες του κράτους - μέλους καταγωγής του ΟΣΕΚΑ τον οποίο διαχειρίζεται σχετικά με τη σύσταση και τη λειτουργία του.

3. Η ΑΕΔΑΚ συμμορφώνεται προς τις υποχρεώσεις που ορίζονται στον κανονισμό ή τα καταστατικά έγγραφα του ΟΣΕΚΑ και τις υποχρεώσεις που περιλαμβάνονται στο ενημερωτικό του δελτίο, τηρώντας το κατά περίπτωση ισχύον δίκαιο, όπως αναφέρεται στις παραγράφους 1 και 2.

4. Η ΑΕΔΑΚ καθορίζει και εφαρμόζει τις ρυθμίσεις και οργανωτικές αποφάσεις που είναι αναγκαίες για τη διασφάλιση της συμμόρφωσης της προς τις αναφερόμενες στις παραγράφους 1, 2 και 3 υποχρεώσεις.

5. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εποπτεύει την επάρκεια των ρυθμίσεων και την οργάνωση της ΑΕΔΑΚ, ούτως ώστε η τελευταία να είναι σε θέση να συμμορφώνεται προς τους κανόνες που αφορούν τη σύσταση και τη λειτουργία όλων των ΟΣΕΚΑ που διαχειρίζεται.

6. ΑΕΔΑΚ, η οποία προτίθεται να αναλάβει τη διαχείριση ΟΣΕΚΑ εγκατεστημένου σε άλλο κράτος - μέλος, υποβάλλει στις Αρμόδιες Αρχές του κράτους - μέλους καταγωγής του ΟΣΕΚΑ τα έγγραφα που προβλέπονται στη νομοθεσία του σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 20 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ.

7. Στην περίπτωση που οι Αρμόδιες Αρχές του κράτους - μέλους καταγωγής του ΟΣΕΚΑ ζητήσουν από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς διευκρινίσεις και πληροφορίες σχετικά με τα έγγραφα που αναφέρονται στην παράγραφο 6 και σχετικά με το κατά πόσον το είδος του ΟΣΕΚΑ για τη διαχείριση του οποίου ζητείται άδεια εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής της άδειας λειτουργίας που διαθέτει η ΑΕΔΑΚ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς απαντά εντός δέκα (10) εργάσιμων ημερών από την ημέρα της υποβολής του αιτήματος.

8. Σε περίπτωση απόρριψης της αίτησης της ΑΕΔΑΚ από τις Αρμόδιες Αρχές του κράτους - μέλους καταγωγής του ΟΣΕΚΑ, αυτές διαβουλεύονται προηγουμένως με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρο 19 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

send