logo-print

Άρθρο 67 - Νόμος 4099/2012 - Αδειοδότηση δομής κύριου και τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ (άρθρο 59 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
Κώδικας Ποινικής Δικονομίας -Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - Τόμος Ι - Β έκδοση

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30

1. Η δομή κύριου και τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ, οι οποίοι υφίστανται ή συνιστώνται για το σκοπό αυτό, υπόκειται σε προηγούμενη έγκριση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εφόσον:

α) ο κύριος και ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ έχουν αδειοδοτηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ή

β) στην περίπτωση διασυνοριακής δομής κύριου και τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ, ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ έχει αδειοδοτηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

2. Ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ ενημερώνεται, εντός δεκαπέντε (15) εργασίμων ημερών από την υποβολή του συνόλου των απαιτούμενων στοιχείων, εάν η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε την επένδυσή του στον κύριο ΟΣΕΚΑ.

3. Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χορηγεί έγκριση, εάν ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ, ο θεματοφύλακάς του και ο ορκωτός ελεγκτής-λογιστής του, καθώς και ο κύριος ΟΣΕΚΑ, πληρούν όλες τις απαιτήσεις του παρόντος Κεφαλαίου. Για το σκοπό αυτόν, ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ υποβάλλει στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς τα ακόλουθα έγγραφα:

α) τον κανονισμό ή τα καταστατικά έγγραφα του τροφοδοτικού και του κύριου ΟΣΕΚΑ,

β) το ενημερωτικό δελτίο και τις βασικές πληροφορίες για τους επενδυτές, του τροφοδοτικού και του κύριου ΟΣΕΚΑ, σύμφωνα με το άρθρο 80 του παρόντος νόμου και το άρθρο 78 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ,

γ) τη σύμβαση μεταξύ του τροφοδοτικού και του κύριου ΟΣΕΚΑ ή τον εσωτερικό κανονισμό επιχειρηματικής

συμπεριφοράς, που αναφέρεται στο τρίτο εδάφιο της παραγράφου 1 του άρθρου 68,

δ) τις πληροφορίες που παρέχονται στους μεριδιούχους σύμφωνα με την παράγραφο 1 του άρθρου 72, εφόσον πρόκειται για μετατροπή υφιστάμενου ΟΣΕΚΑ σε τροφοδοτικό ΟΣΕΚΑ ή αλλαγή του κύριου ΟΣΕΚΑ,

ε) εάν ο κύριος ΟΣΕΚΑ και ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ έχουν διαφορετικούς θεματοφύλακες, τη συμφωνία αμοιβαίας ενημέρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών, που αναφέρεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 69, μεταξύ των θεματοφυλάκων τους και

στ) εάν ο κύριος ΟΣΕΚΑ και ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ έχουν διαφορετικούς ορκωτούς ελεγκτές-λογιστές, τη συμφωνία αμοιβαίας ενημέρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών, που αναφέρεται στην παράγραφο 1 του άρθρου 70, μεταξύ των ορκωτών ελεγκτών-λογιστών τους.

ζ) Εάν ο κύριος ΟΣΕΚΑ έχει λάβει άδεια λειτουργίας σε άλλο κράτος - μέλος, ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ υποβάλλει επίσης στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς βεβαίωση των αρμοδίων αρχών του κράτους - μέλους καταγωγής του κύριου ΟΣΕΚΑ ότι ο κύριος ΟΣΕΚΑ αποτελεί ΟΣΕΚΑ ή επενδυτικό τμήμα ΟΣΕΚΑ που πληροί τις προϋποθέσεις των περιπτώσεων β' και γ' της παρ. 3 του άρθρου 58 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ. Ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ υποβάλλει τα ανωτέρω έγγραφα στην ελληνική ή αγγλική γλώσσα.

4. Αν ο κύριος ΟΣΕΚΑ έχει αδειοδοτηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ έχει λάβει άδεια λειτουργίας σε άλλο κράτος - μέλος, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς χορηγεί στον κύριο ΟΣΕΚΑ βεβαίωση ότι πληροί τις προϋποθέσεις των περιπτώσεων β' και γ' της παραγράφου 4 του άρθρου 66 του παρόντος νόμου με τις οποίες ενσωματώθηκαν οι περιπτώσεις β' και γ' της παραγράφου 3 του άρθρου 58 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ.

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρο 59 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ

Δίκαιο εμπορικών δικαιοπραξιών/Αξιόγραφα-Ασφαλιστικό

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ

ΕΦΗ ΤΖΙΒΑ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΑΞΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ: Ο ΝΕΟΣ Ν. 5090/2024