logo-print

Άρθρο 69 - Νόμος 4099/2012

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Δίκαιο αναγκαστικής εκτελέσεως ΙΙ, 3η έκδ.

#$#Θεματοφύλακες ##$

1. Αν ο κύριος και ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ έχουν διαφορετικούς θεματοφύλακες, οι εν λόγω θεματοφύλακες συνάπτουν συμφωνία αμοιβαίας ενημέρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών, προκειμένου να εξασφαλισθεί η εκπλήρωση των καθηκόντων και των δύο (2) θεματοφυλάκων.

Ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ δεν επενδύει σε μερίδια του κύριου ΟΣΕΚΑ, μέχρις ότου τεθεί σε ισχύ η εν λόγω συμφωνία.

Σε συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις των άρθρων 66 έως και 74 του παρόντος νόμου, οι θεματοφύλακες του κύριου και του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ δεν θεωρείται ότι παραβαίνουν κανόνες που περιορίζουν την αποκάλυψη πληροφοριών ή που αφορούν την προστασία δεδομένων, εφόσον αυτοί οι κανόνες προβλέπονται συμβατικά ή σε άλλη νομοθετική, κανονιστική ή διοικητική διάταξη. Η συμμόρφωση αυτή δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε ευθύνη για τους ανωτέρω θεματοφύλακες ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που ενεργεί για λογαριασμό τους.

Ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ ή, ανάλογα με την περίπτωση, η εταιρεία διαχείρισής του, διαβιβάζει στον θεματοφύλακα του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ όλες τις πληροφορίες σχετικά με τον κύριο ΟΣΕΚΑ, που απαιτούνται για την εκπλήρωση των καθηκόντων του θεματοφύλακα του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ.

2. Αν ο κύριος ΟΣΕΚΑ έχει αδειοδοτηθεί από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο θεματοφύλακάς του ενημερώνει χωρίς καθυστέρηση την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, τον τροφοδοτικό ΟΣΕΚΑ ή, ανάλογα με την περίπτωση, την εταιρεία διαχείρισης και τον θεματοφύλακα του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ, όταν διαπιστώσει παρατυπίες του κύριου ΟΣΕΚΑ που κρίνει ότι έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον τροφοδοτικό ΟΣΕΚΑ.

3. Με βάση τα εκτελεστικά μέτρα της παρ. 3 του άρθρου 61 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, βάσει των οποίων εκδόθηκε η Οδηγία 2010/44/ΕΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 1ης Ιουλίου 2010, και με βάση τα εκτελεστικά μέτρα της παρ. 4 του άρθρου 61 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξειδικεύει με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου κάθε λεπτομέρεια ή τεχνικό θέμα σχετικά με τη συμφωνία που συνάπτουν οι θεματοφύλακες του κύριου και του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ και τα είδη των παρατυπιών που ενδέχεται να έχουν αρνητικό αντίκτυπο στον τροφοδοτικό ΟΣΕΚΑ, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στις παραγράφους 1 και 2 αντίστοιχα του παρόντος άρθρου.

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρο 61 της Οδηγίας 2009/65/εκ

Συνταγματικό Δίκαιο - Γ έκδοση

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΚΩΣΤΑΣ ΧΡΥΣΟΓΟΝΟΣ

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

send