logo-print

Άρθρο 70 - Νόμος 4099/2012 - Ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές (άρθρο 62 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ)

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/12/2012

Υπό κωδικοποίηση
Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Αν ο κύριος και ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ έχουν διαφορετικούς ορκωτούς ελεγκτές-λογιστές, οι εν λόγω ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές συνάπτουν συμφωνία αμοιβαίας ενημέρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών, προκειμένου να εξασφαλισθεί η εκπλήρωση των καθηκόντων και των δύο (2) ορκωτών ελεγκτών-λογιστών, συμπεριλαμβανομένων των ρυθμίσεων που έχουν θεσπισθεί για τη συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις της παραγράφου 2.

Ο τροφοδοτικός ΟΣΕΚΑ δεν επενδύει σε μερίδια του κύριου ΟΣΕΚΑ, μέχρις ότου τεθεί σε ισχύ η εν λόγω συμφωνία.

2. Στην έκθεση ελέγχου που προσαρτάται στην ετήσια και εξαμηνιαία έκθεση των ΟΣΕΚΑ του παρόντος νόμου, ο ορκωτός ελεγκτής-λογιστής του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ λαμβάνει υπόψη την αντίστοιχη έκθεση ελέγχου του κύριου ΟΣΕΚΑ. Στην περίπτωση διασυνοριακής δομής κύριου και τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ, η έκθεση ελέγχου του κύριου ΟΣΕΚΑ αφορά τη διαχειριστική χρήση της ετήσιας έκθεσης, εκτός εάν στη νομοθεσία του κράτους - μέλους καταγωγής του προβλέπεται και ο έλεγχος της εξαμηνιαίας έκθεσής του. Σε κάθε περίπτωση, εάν ο τροφοδοτικός και ο κύριος ΟΣΕΚΑ έχουν διαφορετικό λογιστικό έτος, ο ορκωτός ελεγκτής-λογιστής του κύριου ΟΣΕΚΑ συντάσσει πρόσθετη έκθεση με ημερομηνία αναφοράς την ημερομηνία της αντίστοιχης ετήσιας και εξαμηνιαίας έκθεσης του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ.

Ο ελεγκτής του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ αναφέρει, ιδίως, στην έκθεσή του τυχόν παρατυπίες που εντοπίστηκαν στην έκθεση ελέγχου του κύριου ΟΣΕΚΑ, καθώς και τον αντίκτυπο τους στον τροφοδοτικό ΟΣΕΚΑ.

3. Σε συμμόρφωση προς τις απαιτήσεις των άρθρων 66 έως και 74 του παρόντος νόμου, οι ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές του κύριου και του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ δεν θεωρείται ότι παραβαίνουν κανόνες που περιορίζουν την αποκάλυψη πληροφοριών ή που αφορούν την προστασία δεδομένων, εφόσον αυτοί οι κανόνες προβλέπονται συμβατικά ή σε άλλη νομοθετική, κανονιστική ή διοικητική διάταξη. Η συμμόρφωση αυτή δεν συνεπάγεται οποιαδήποτε ευθύνη για τους ανωτέρω ορκωτούς ελεγκτές-λογιστές ή για οποιοδήποτε άλλο πρόσωπο που ενεργεί για λογαριασμό τους.

4. Με βάση τα εκτελεστικά μέτρα της παρ. 4 του άρθρου 62 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ, βάσει των οποίων εκδόθηκε η Οδηγία 2010/44/ΕΕ της Ευρωπαϊκής Επιτροπής της 1 ης Ιουλίου 2010, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς εξειδικεύει με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου κάθε λεπτομέρεια ή τεχνικό θέμα σχετικά με τη συμφωνία

που συνάπτουν οι ορκωτοί ελεγκτές-λογιστές του κύριου και του τροφοδοτικού ΟΣΕΚΑ, σύμφωνα με τα αναφερόμενα στην παράγραφο 1.

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρο 62 της Οδηγίας 2009/65/ΕΚ

Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,