logo-print

Άρθρο 23 - Νόμος 2145/1993

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

28/05/1993

Υπό κωδικοποίηση
Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση

1. Στην παρ.1 του άρθρου 2 του ν.δ. 1017/1971. όπως ισχύει, προστίθενται οι εξής περιπτώσεις: ζ) για τις κτιριακές μεταρρυθμίσεις, καθώς και την επισκευή και συντήρηση μισθωμένων κτιρίων, στα οποία στεγάζονται υπηρεσίες αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης,

η) για την κατάρτιση, επεξεργασία και ανάλυση προγραμμάτων αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης,

θ) για την πρόσληψη ειδικών επιστημόνων, φυσικών ή νομικών προσώπων σε θέματα οργανώσεως και πληροφορικής ή τεχνικών μελετών και εκτελέσεως έργων για τις ανάγκες του Υπουργείου Δικαιοσύνης και του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. με σύμβαση έργου ιδιωτικού δικαίου,

ι) για αμοιβές μελών νομοπαρασκευαστικών και ειδικών επιτροπών, καθώς και ομάδων εργασίας, το συνολικό ύψος των οποίων καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης και δεν μπορεί να υπερβαίνει κατ' έτος το ποσά των τριάντα εκατομμυρίων (30.000.000) δραχμών. Το ποσό αυτό μπορεί να αναπροσαρμόζεται με κοινές αποφάσεις των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

ια) για τα έξοδα κινήσεως των άμισθων επικουρικών Επιμελητών Κοινωνικής Αρωγής".

2. Το εδάφιο α' του άρθρου 18 του ν. 1017/1971 αντικαθίσταται ως εξής:

"Τα ακίνητα, που έχουν περιέλθει με οποιονδήποτε τρόπο στο ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. ή ανήκουν στο Δημόσιο και χρησιμοποιούνται για καταστήματα κρατήσεως ή στεγάσεως δικαστικών υπηρεσιών, εφόσον δεν καλύπτουν εν όλω ή εν μέρει το σκοπό τους, μπορούν να εκποιούνται ή να ανταλλάσσονται με άλλα κατόπιν κοινής αποφάσεως των Υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών και το προϊόν της εκποιήσεως αποτελεί πόρο του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.".

3. Η παρ. 2 του άρθρου 2 του ν.δ. 1017/1971 αντικαθίσταται ως ακολούθως:

"2. Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης μπορούν να υπάγονται στις διατάξεις του παρόντος και οι μισθώσεις κατάλληλων κτιρίων για την εγκατάσταση σε αυτά ειδικά οριζόμενων υπηρεσιών, που ανήκουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Δικαιοσύνης".

4. Η εκπόνηση μελετών καθώς και η εκτέλεση επισκευών, ανακαινίσεων ή διαρρυθμίσεων (περιλαμβανομένης και της κατασκευής ή επισκευής μηχανολογικών, ηλεκτρολογικών και κλιματιστικών εγκαταστάσεων) κτιρίων, που ανήκουν κατά κυριότητα ή χρήση ή είναι μισθωμένα από το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. για τη στέγαση υπηρεσιών αρμοδιότητας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, και έχουν κηρυχθεί διατηρητέα ή παρουσιάζουν πολιτιστικό ενδιαφέρον, μπορεί να πραγματοποιείται και από τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, ύστερα από σχετικό αίτημα των Τεχνικών Υπηρεσιών του Υπουργείου Δικαιοσύνης, κατ' εξαίρεση της διατάξεως του εδ. α' της παρ. 1 του άρθρου 1 του π,δ. 425/1976".

5. Στην παράγραφο 2 του άρθρου 4 του ν, 1816/1989 προστίθεται περίπτωση δ' με το ακόλουθο περιεχόμενο:

"δ) για την προμήθεια νομικών βιβλίων στα δικαστήρια της Χώρας".

Ανταλλάξιμα κτήματα -Δημοσιεύματα ΕπΑκ Νο 3

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
send