logo-print

Άρθρο 24 - Νόμος 2145/1993

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

28/05/1993

Υπό κωδικοποίηση
Η ανακοπή του άρθρου 933 ΚΠολΔ

ΑΝΤΩΝΗΣ ΒΑΘΡΑΚΟΚΟΙΛΗΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση

Οι παρ. 1 και 2 του άρθρου 4 του ν. 663/1977, όπως ισχύουν, αντικαθίστανται ως εξής και προστίθενται παράγραφοι με αριθμούς 3, 4 και 5 και οι παράγραφοι 3 και 4 παίρνουν αντίστοιχα τους αριθμούς 6 και 7:

"1. Τα ποσά των επιβαλλόμενων σε χρήμα ποινών, καθώς και τα ποσά που προκύπτουν από τη μετατροπή των στερητικών της ελευθερίας ποινών, προσαυξάνονται κατά την είσπραξη κατά ποσοστά 92%.

2. Από τα εισπραττόμενα κατά την προηγούμενη παράγραφο ποσά που προέρχονται από χρηματικές ποινές ή από μετατροπή σε χρήμα των στερητικών της ελευθερίας ποινών με τις επ' αυτών προσαυξήσεις, καθώς και από τα εισπραττόμενα ποσά εξόδων της ποινικής διαδικασίας, το Δημόσιο αποδίδει στους κατωτέρω τρίτους τα ακόλουθα ποσά:

α) Στο Ταμείο Χρηματοδοτήσεως Δικαστικών Κτιρίων ποσοστό 25%

β) Στο Ταμείο Νομικών 4,50%

γ) Στον Ο.Γ.Α. 0,25%

δ) Στο Τ.Ε.Β.Ε. 0,21%

ε) Στο Ταμείο Ασφαλίσεως Εμπόρων 0,04%

στ) Στο Ταμείο Προνοίας Δικηγόρων Αθηνών 0,85%

ζ) Στο Ταμείο Προνοίας Δικηγόρων Πειραιώς 0.13%

η) Στο Ταμείο Προνοίας Δικηγόρων Θεσσαλονίκης 0,13%

θ) Στο Ταμείο Υγείας Δικηγόρων Επαρχιών 0,36%

ι) Στο Ταμείο Προνοίας Δικαστικών Επιμελητών ποσοστό 0.25% για τη νοσοκομειακή και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των δικαστικών επιμελητών του Κράτους,

ια) Στο Ελληνικό Ινστιτούτα Διεθνούς και Αλλοδαπού Δικαίου ποσοστό 0,35%

3. Τα αναφερόμενα στην παρ. 2 ποσοστά μπορούν να αυξομειώνονται με αποφάσεις των Υπουργών Δικαιοσύνης και Οικονομικών.

4. Από τα εισπραττόμενα σύμφωνα με την παρ. 2 από το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. ποσά, ποσοστό 20% διατίθεται για τις ανάγκες της εύρυθμης λειτουργίας των γραμματειών των πολιτικών-ποινικών δικαστηρίων και εισαγγελειών και των διοικητικών δικαστηρίων της χώρας, καθώς και των υπηρεσιών του ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ.. Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, η οποία εκδίδεται εφάπαξ μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου καθορίζονται το είδος των αναγκών, ο τρόπος κατανομής και χορηγήσεως των ποσών και αποδόσεως λογαριασμού, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια.

Στις διατάξεις των προηγούμενων εδαφίων υπάγονται και οι υπηρεσίες επιμελητών δικαστηρίων ανηλίκων.

5. Για τη δημιουργία υποδομής και την εξασφάλιση των προϋποθέσεων εφαρμογής των διατάξεων της συνθήκης για την Ευρωπαϊκή Ένωση και την επίτευξη των στόχων των σχετικών με τη συνεργασία στους τομείς της Δικαιοσύνης και των Εσωτερικών Υποθέσεων (τίτλος VI Άρθρο Κ) καθώς και για την καλύτερη εφαρμογή της συμβάσεως Shengen, από τα εισπραττόμενα σύμφωνα με την παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου από το ΤΑ.Χ.ΔΙ.Κ. ποσά, ποσοστό 0,8% διατίθεται για την αντιμετώπιση των προσθέτων αυτών αναγκών.

Με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, που εκδίδεται εφάπαξ μέσα σε ένα μήνα από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, καθορίζονται το είδος των αναγκών, ο τρόπος κατανομής και χορηγήσεως των ποσών και αποδόσεως λογαριασμού, καθώς και κάθε άλλη λεπτομέρεια."

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send