logo-print

Άρθρο 31 - Νόμος 2145/1993

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

28/05/1993

Υπό κωδικοποίηση
Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR

1. Στο άρθρο 1 παρ. 2 του β.δ. 6/1961 "Περί Οργανισμού του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους", όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 1 του ν.δ. 736/1970 και επανήλθε σε ισχύ με το άρθρο 39 του ν. 1884/1990, διαγράφεται η πριν από το. στοιχείο ε' λέξη : "και" και προστίθενται περιπτώσεις στ', ζ' και η', οι οποίες έχουν ως εξής:

"στ) Η διενέργεια όλων των δικαστικών πράξεων που αναφέρονται στο άρθρο 6 της κυρωθείσας δια του ν.δ. 4421/1961 Πολυμερούς Συμβάσεως "περί διεκδικήσεως διατροφής εις την αλλοδαπήν" και ανάγονται στα καθήκοντα του Υπουργείου Δικαιοσύνης,

ζ) Η διεξαγωγή όλων των δικαστικών πράξεων που προβλέπονται στις διεθνείς συμβάσεις δικαστικής αρωγής επί ποινικών, αστικών και εμπορικών υποθέσεων, στις οποίες η Ελλάδα είναι συμβαλλόμενο μέρος και συνιστούν καθήκοντα του Υπουργείου Δικαιοσύνης ως κεντρικής αρχής και

η) Η εν γένει νομική υποστήριξη της Μόνιμης Ελληνικής Αντιπροσωπείας στις Ευρωπαϊκές Κοινότητες".

2. Το άρθρο 29 του ν. 1478/1984 "Τροποποίηση διατάξεων του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας και άλλες διατάξεις" καταργείται.

3. Με προεδρικό διάταγμα, που εκδίδεται ύστερα από πρόταση του Υπουργού Οικονομικών, μπορούν να αυξάνονται μέχρι δύο (2) οι οργανικές θέσεις των Νομικών Συμβούλων, μέχρι δύο (2) οι οργανικές θέσεις των παρέδρων και μέχρι δύο (2) οι θέσεις των δικαστικών αντιπροσώπων του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους (Ν.Σ.Κ.) για την κάλυψη των πρόσθετων αναγκών, που προκύπτουν από την ανάθεση αρμοδιοτήτων αυτού του άρθρου.

Δίκαιο επιταγής - 6η έκδοση
Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ