logo-print

Άρθρο 27 - Νόμος 1968/1991 - Προσωπικό καταστημάτων κράτησης και ιδρυμάτων αγωγής ανηλίκων - Επιμελητές ανηλίκων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

19/10/1991

Υπό κωδικοποίηση
Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η παραγραφή των εγκλημάτων

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Το άρθρο 119 του ν. 1851/1989 "Κώδικας βασικών κανόνων για τη μεταχείριση των κρατουμένων και άλλες διατάξεις" αντικαθίσταται ως εξής:

"Άρθρο 119

1. Το προσωπικό των καταστημάτων κράτησης, των σωφρονιστικών και των θεραπευτικών καταστημάτων και της Κ.Α.Υ.Φ., όλων των κλάδων και ειδικοτήτων, κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του, φέρει υποχρεωτικώς στολή, εκτός από τους προϊσταμένους των διευθύνσεων, οι οποίοι δύνανται κατά περίπτωση να φέρουν ή να μη φέρουν στολή.

2. Το ύφασμα της στολής, τα εξαρτήματά της και τα υποδήματα χορηγούνται με δαπάνες του Κράτους.

3. Ο τύπος της στολής και οι ειδικότερες λεπτομέρειες που αφορούν σ' αυτήν και τα εξαρτήματά της ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης."

2. Στο προσωπικό της παραγράφου 1 του άρθρου 119 του ν. 1851/1989 παρέχεται μηνιαίως επίδομα στολής ίσο με το 6% επί του 16ου μισθολογικού κλιμακίου.

3. Στο προσωπικό που υπηρετεί στα καταστήματα κράτησης (γενικά, ειδικά, θεραπευτικά), στα ιδρύματα αγωγής ανηλίκων, χορηγείται επίδομα επιφυλακής και ετοιμότητας δεκατεσσάρων χιλιάδων (14.000) δραχμών κάθε μήνα από 1.1.1991.

4. Στο προσωπικό που υπηρετεί στο Νοσοκομείο Κρατουμένων Κορυδαλλού χορηγείται επίδομα ειδικών συνθηκών εργασίας εκ δέκα χιλιάδων (10.000) δραχμών κάθε μήνα από 1.7.1991.

5. α) Οι οργανικές θέσεις του κλάδου ΔΕ φύλαξης καταστημάτων κράτησης, σωφρονιστικών και θεραπευτικών καταστημάτων και Κ.Α.Υ.Φ. αυξάνονται κατά διακόσιες, ήτοι από χίλιες τετρακόσιες ογδόντα γίνονται χίλιες εξακόσιες ογδόντα.

β) Οι οργανικές θέσεις του κλάδου ΔΕ διοικητικού - λογιστικού καταστημάτων κράτησης, σωφρονιστικών και θεραπευτικών καταστημάτων και Κ.Α.Υ.Φ. αυξάνονται κατά πενήντα, ήτοι από εκατόν πενήντα γίνονται διακόσιες.

6. Τα ποσά που αναφέρονται στις παραγράφους 2, 3 και 4 του παρόντος άρθρου μπορούν να αναπροσαρμόζονται με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Δικαιοσύνης.

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση