logo-print

Δημόσια Διαβούλευση για το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού»

28/11/2014

16/11/2017

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Mobbing Ευθύνη λόγω ηθικής παρενόχλησης στην εργασία

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΧΕΡΟΠΟΥΛΟΣ

Τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση το «Εθνικό Σχέδιο Δράσης για τα Δικαιώματα του Παιδιού» το οποίο εκπόνησε η Γενική Γραμματεία Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Σύμφωνα με το κείμενο του νομοσχεδίου, τα δικαιώματα που έχει ένα παιδί, εντάσσονται στη γενικότερη κατηγορία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Τα δικαιώματα του ανθρώπου, αποτελούν όχι μόνο αναπόσπαστο θεμέλιο της ανθρώπινης ύπαρξης, αλλά και συστατικό στοιχείο κάθε σύγχρονης δημοκρατικής -εθνικής ή διεθνούς- έννομης τάξης. Πάνω σε αυτά εδράζεται το κράτος δικαίου, το κοινωνικό κράτος πρόνοιας, από αυτά απορρέουν οι δημοκρατικές αξίες και οι πολιτικές σταθερές κάθε ευνομούμενης Πολιτείας, στην οποία πρωταρχικός σκοπός είναι η ειρηνική και δημιουργική συνύπαρξη και συμβίωση των ανθρώπων.

Λόγω, λοιπόν, της σπουδαιότητας του νομοσχεδίου, ο υπουργός Δικαιοσύνης καλεί τους πολίτες να συμμετάσχουν στη δημόσια ηλεκτρονική διαβούλευση, διατυπώνοντας τις απόψεις και τις παρατηρήσεις τους.

Στη διαβούλευση, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015, μπορείτε να συμμετέχετε εδώ.

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ