logo-print

Έκθεση πεπραγμένων της ΓΓ Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

03/12/2014

16/11/2017

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Την έκθεση πεπραγμένων της Γενικής Γραμματείας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τη διετία 2012-2014 έδωσε στη δημοσιότητα ο αρμόδιος γενικός γραμματέας, Γιώργος Σούρλας.

Η έκθεση, η οποία χωρίζεται σε δύο μέρη (διαφάνεια και ανθρώπινα δικαιώματα), περιλαμβάνει ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με διάφορα φαινόμενα, όπως το λαθρεμπόριο καυσίμων, οι offshore εταιρείες, οι τριγωνικές συναλλαγές, η διαφάνεια στον αθλητισμό και τα πλαστά και εικονικά φορολογικά στοιχεία. Γι' αυτό το τελευταίο κομμάτι, τα στοιχεία είναι ενθαρρυντικά, καθώς παρατηρείται μείωση στο σύνολο των παραβάσεων για το έτος 2013 (93.611) σε σύγκριση με το 2012 (143.700). Σημειώνεται δε ότι τα στοιχεία αυτά αφορούν λιγότερο από το 15% του συνόλου των επιχειρήσεων.

Κατά την παρουσίαση των στοιχείων, ο κύριος Σούρλας χαρακτήρισε “εθνική υπόθεση” τη διαφάνεια και τα ανθρώπινα δικαιώματα συνεχίζουμε τον αγώνα κατά της διαφθοράς, δηλώνοντας σχετικά: «Ανοίξαμε και θα συνεχίσουμε να ανοίγουμε φακέλους διαφθοράς, όπως αυτούς των offshore εταιρειών, τριγωνικών και ενδοομιλικών συναλλαγών, λαθρεμπόριο καυσίμων, καπνικών, των πλαστών και εικονικών τιμολογίων κ.λ.π.. Θα συνεχίσουμε με προτεραιότητα στις περιπτώσεις εκείνες που έχουν επιπτώσεις στους θεσμούς και στην οικονομία, όταν μάλιστα εκτιμάται ότι οι απώλειες για την εθνική οικονομία ανέρχονται σε περισσότερα από 15 δισ. ευρώ ετησίως, λόγω της φοροδιαφυγής, που αποτελεί τη βασική αιτία της χρεοκοπίας».

Το δεύτερο τμήμα της έκθεσης αφορά στα διάφορα ανθρώπινα δικαιώματα και το καθεστώς προάσπισής τους στη χώρα μας. Η έκθεση παρουσιάζει στοιχεία του εθνικού σχεδίου δράσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα με ιδιαίτερη έμφαση σε θέματα ρατσισμού, στέγης και σίτισης, δικαιώματα ηλικιωμένων αλλά και παιδιών.

Ολόκληρη την έκθεση πεπραγμένων μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή: ministryofjustice.gr

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
send