logo-print

Αναστέλλουν την αποχή τους οι δικαστικοί επιμελητές

12/12/2014

16/11/2017

Ένδικη προστασία για ακίνητο φερόμενο ως "άγνωστου" ιδιοκτήτη - Β έκδοση, Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 19 -

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΜΑΓΔΑΛΗΝΗ ΤΣΙΛΙΓΓΕΡΙΔΟΥ

H διατάραξη της κυριότητας

ΜΑΡΙΑ ΠΕΡΤΣΕΛΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

Την αναστολή της αποχής διαρκείας των δικαστικών επιμελητών από τα καθήκοντά τους ανακοίνωσε σήμερα η Ομοσπονδία ΔΙκαστικών Επιμελητών Ελλάδος.

Το δελτίο τύπου αναφέρει αναλυτικά:

Σε συνάντησή μας με τον Υπουργό Δικαιοσύνης – Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Χαράλαμπο Αθανασίου στις 11.12.2014, του εκφράσαμε ως κλάδος των Δικαστικών Επιμελητών, την αντίθεσή μας για το σχέδιο Νόμου του Κ.Πολ.Δ. που έχει κατατεθεί στη Βουλή και του οποίου η συζήτηση θα άρχιζε στις 16.12.2014.

Ο Υπουργός μας διαβεβαίωσε ότι εν όψει των εξελίξεων για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, η συζήτηση για το σχέδιο νόμου θα αρχίσει μετά τις 15.1.2015 (εφ’ όσον βέβαια εκλεγεί Πρόεδρος Δημοκρατίας και δεν οδηγηθούμε σε εκλογές). Ο ίδιος δε, μας πρότεινε νέα συνάντηση μαζί του, καθώς και των συμβούλων του, την Πέμπτη 18.12.2014, ώστε να συζητήσουμε προτεινόμενες από εμάς ρυθμίσεις – τροποποιήσεις σε διατάξεις του κατατεθέντος νομοσχεδίου του Κ.Πολ.Δ.

Στην αναφορά μας προς αυτόν του ζητήματος των οφειλών του Δημοσίου προς τους Δικαστικούς Επιμελητές, μας υποσχέθηκε ότι θα συναντούσε εντός της ημέρας τον Υπουργό Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη, να συζητήσει το ζήτημα. Παράλληλα η Εκτελεστική Γραμματεία θα έχει συνάντηση σήμερα και με τον Διευθυντή του γραφείου του αρμοδίου Υφυπουργού κ. Μαυραγάνη.

Ύστερα από τις εξελίξεις αυτές, η Εκτελεστική Γραμματεία συνεδρίασε εκτάκτως σήμερα και αποφάσισε την αναστολή της αποχής διαρκείας των Δικαστικών Επιμελητών από τα καθήκοντά τους, από τη Δευτέρα 15-12-2014.

Πηγή: odee.gr

Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση
Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

send