logo-print

Η συνέντευξη τύπου της Προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου

05/03/2015

16/11/2017

Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Η Πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου παραχώρησε σήμερα συνέντευξη τύπου στους εκπροσώπους του Τύπου και των ΜΜΕ, στο Εντευκτήριο της Βουλής, με θέμα «Ενημέρωση για τη λειτουργία της Βουλής κατά τη νέα Βουλευτική Περίοδο».

Η κυρία Κωνσταντοπούλου, στην εισαγωγική της ομιλία, υπογράμμισε ότι η κοινοβουλευτική διαδικασία θα διεξάγεται με πλήρη σεβασμό στο Σύνταγμα και στον Κανονισμό της Βουλής. Τόνισε ότι οι βουλευτές θα διευκολύνονται στην άσκηση του έργου τους, αλλά με έμφαση στην τήρηση των υποχρεώσεών τους, ενώ επισήμανε τη σημασία της απαρέγκλιτης εφαρμογής των αρχών της διαφάνειας, της λογοδοσίας και της νομιμότητας στη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Η Πρόεδρος της Βουλής αναφέρθηκε στη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου του Χρέους από προσωπικότητες εγνωσμένου και διεθνούς κύρους, η οποία θα ανακοινωθεί στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς και στην επανασυγκρότηση και αναβάθμιση της Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Επανορθώσεων και Αποζημιώσεων.

Εξέφρασε επίσης τη σταθερή βούλησή της για άμεση, αδιαμεσολάβητη και επίσημη ενημέρωση των πολιτών για το κοινοβουλευτικό έργο, καθώς και το άνοιγμα της Βουλής στους πολίτες, τη νέα γενιά, τους ερευνητές, τους κοινωνικούς φορείς, επισημαίνοντας ότι η Βουλή, μέσα από κοινωνικές παρεμβάσεις, πρέπει να αποδίδει μερίδιο των πόρων της στην κοινωνία.

Διαβάστε αναλυτικά τη συνέντευξη τύπου στο hellenicparliament.gr

Σχετικοί Τομείς

Λέξεις-Κλειδιά

Εγχειρίδιο Πολιτικής Δικονομίας - 4η έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ​

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

Ερμηνεία Υπαλληλικού Κώδικα - Κατ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΣ
ΜΑΡΙΑ ΑΝΔΡΟΝΟΠΟΥΛΟΥ