logo-print

Δημόσια διαβούλευση για το σχέδιο κανονισμού πρακτόρων του ΟΠΑΠ

05/03/2015

16/11/2017

Η αναίρεση κατά τον ΚΠολΔ - Ερμηνεία Κατ΄άρθρο - 5η έκδοση
Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Η ΟΠΑΠ Α.Ε. υπέβαλε στην Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.) την προβλεπόμενη πρόταση για την έκδοση Κανονισμού Πρακτόρων, με τον οποίο θα ρυθμίζονται ζητήματα, όπως τα δημογραφικά κριτήρια.

Η τριμελής Επιτροπή ελέγχου της ΟΠΑΠ Α.Ε. της παραγράφου 3α του άρθρου 28 του ν. 4002/2011 (Α 180), η οποία επιλήφθηκε κατ΄ αρχήν της πρότασης, διατύπωσε την γνώμη ότι το προτεινόμενο σχέδιο Κανονισμού εμφανίζει την ιδιαιτερότητα ότι ρυθμίζει με κανονιστικό τρόπο τις σχέσεις της ΟΠΑΠ Α.Ε. με το φυσικό της δίκτυο, δηλαδή με οικονομικούς φορείς, οι οποίοι αντιπροσωπεύουν την εταιρεία στο κοινό και παρέχουν για λογαριασμό της τις σχετικές υπηρεσίες τυχερών παιχνιδιών. Το υφιστάμενο δίκτυο της εταιρείας αποτελείται από 4.500 πρακτορεία, περίπου, και έχει ευρεία διασπορά σε όλη την Επικράτεια.

Το δίκτυο αυτό, από την εμπειρία που διαθέτει λόγω της ενασχόλησής του με την καθημερινότητα της αγοράς των τυχερών παιχνιδιών, εικάζεται ευθέτως ότι μπορεί να έχει συνεισφορά στην περαιτέρω διαμόρφωση του προτεινομένου σχεδίου, κυρίως στους τομείς της προστασίας του κοινού, των παικτών και των ανηλίκων, η οποία (συνεισφορά) όχι μόνο μπορεί να εμπλουτίσει το περιεχόμενο του σχεδίου, αλλά και να παρέχει περισσότερες πληροφορίες για την υφιστάμενη πραγματικότητα, οι οποίες θα επιτρέψουν στην Ε.Ε.Ε.Π. να προβεί σε μια περισσότερο ουσιαστική αξιολόγηση του σχεδίου αυτού.

Ως εκ τούτου, κατά την άποψη της τριμελούς Επιτροπής, το σχέδιο θα πρέπει να τεθεί σε διαβούλευση. Επιπλέον τα ρυθμιζόμενα από το σχέδιο ζητήματα είναι και γενικότερου ενδιαφέροντος, αφού άπτονται και ζητημάτων τα οποία αφορούν την δημόσια κοινωνική τάξη.

Με βάση τα παραπάνω η Ε.Ε.Ε.Π., πριν προβεί σε οποιαδήποτε επεξεργασία, έθεσε σε δημόσια διαβούλευση αυτούσιο το σχέδιο Κανονισμού όπως της το υπέβαλε η ΟΠΑΠ Α.Ε., προκειμένου να διατυπωθούν οι απόψεις των ενδιαφερομένων.

Οι απόψεις αυτές θα συμβάλλουν στην πιο άρτια διαμόρφωση του τελικού Κανονισμού, ο οποίος θα μπορέσει να ενσωματώσει την εμπειρία των οικονομικών φορέων, τους οποίους αφορά, αλλά και των κοινωνικών και άλλων φορέων που εχουν ενδιαφέρον για τον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, όπως και των πολιτών.

Στη δημόσια διαβούλευση του σχεδίου, η οποία θα ολοκληρωθεί την Τρίτη, 10 Μαρτίου 2015, μπορείτε να συμμετέχετε εδώ.

Σχετικοί Τομείς

Αναπροσαρμογή επιχειρηματικών πιστωτικών συμβάσεων λόγω της οικονομικής κρίσης - Συμβολές Αστικού Νο 6

ΜΑΡΙΕΤΤΑ ΑΝΔΡΙΑΝΑΤΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Πολυκώδικας, 15η έκδ., 2023