logo-print

ΗΠΑ: Δικαστήριο αθώωσε καλλιεργητή κάνναβης γιατί του ήταν ιατρικώς απαραίτητη

17/03/2015

16/11/2017

Ποινικός Κώδικας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία, 2η έκδ., 2024
Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Δικαστήριο στη Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών αθώωσε έναν 50χρονο άντρα που καλλιεργούσε και έκανε χρήση μαριχουάνας, κάνοντας δεκτό ότι του ήταν “ιατρικώς απαραίτητη”.

Ο 50χρονος Jesse Teplicki, ο οποίος είχε συλληφθεί με 46 φυτά κάνναβης, ισχυρίστηκε πως επρόκειτο για ιδία χρήση που τον βοηθάει να αντιμετωπίζει τα συμπτώματα της σοβαρής πάθησής του.

Ο Teplicki πάσχει από χρόνια ανορεξία, η οποία προκαλεί, μεταξύ άλλων, ναυτία, απώλεια βάρους και αϋπνία και την οποία δοκίμασε να αντιμετωπίσει με άλλα συνταγογραφούμενα φάρμακα πριν καταλήξει στη μαριχουάνα.

Ο δικηγόρος του Teplicki, Kelley Kronenberg, επικαλέστηκε το κλασικό (στις ΗΠΑ) επιχείρημα πως η χρήση μαριχουάνας ήταν ιατρικώς απαραίτητη. Είναι,, η πρώτη φορά στην ιστορία της Πολιτείας που δικαστήριο με ενόρκους κάνει δεκτό το εν λόγω επιχείρημα.

Αυτό δείχνει οπωσδήποτε μία τάση στην κοινωνία της Φλόριντα, οι κάτοικοι της οποίας ψήφισαν μόλις τον περασμένο Νοέμβριο υπέρ της χρήσης ιατρικής μαριχουάνας στην πολιτεία σε ποσοστό 58%, ωστόσο το απαιτούμενο ποσοστό για να δοθεί έγκριση ήταν 60%.

Υπενθυμίζεται ότι 23 Πολιτείες έχουν ήδη επιτρέψει τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς -τουλάχιστον- λόγους, ενώ σε άλλες 13 υπάρχει νομοθετική πρωτοβουλία εντός του 2015.

Αναλυτικές πληροφορίες σχετικά με το καθεστώς για τη χρήση μαριχουάνας ανά Πολιτεία μπορείτε να βρείτε εδώ.

Πηγή: marketwired.com

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

Το δικαίωμα διεξαγωγής αποδείξεων του κατηγορουμένου

ΜΙΧΑΗΛ ΤΣΕΡΤΣΙΔΗΣ

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

send