logo-print

Σύντομα η νομιμοποίηση της χρήσης κάνναβης για ψυχαγωγικούς σκοπούς στον Καναδά

07/12/2015

29/01/2018

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τη δέσμευσή της να νομιμοποιήσει τη χρήση κάνναβης επανέλαβε η νέα κυβέρνηση των Φιλελευθέρων του Καναδά.

Όπως τόνισε σε ομιλία του o εκπρόσωπος του Στέμματος, David Johnston, ο νέος πρωθυπουργός Justin Trudeau σκοπεύει να προχωρήσει σύντομα στην υποβολή ολοκληρωμένου σχεδίου για τη νομιμοποίηση και ρύθμιση της χρήσης κάνναβης για σκοπούς ψυχαγωγίας.

Ωστόσο, για πρώτη φορά, ανακοινώθηκε δια στόματος ανωτάτου αξιωματούχου ότι η πρόσβαση στην κάνναβη θα διέπεται από περιορισμούς, χωρίς όμως να υπάρξουν περαιτέρω διευκρινίσεις.

Ο Trudeau, ο οποίος έχει τοποθετηθεί υπέρ της νομιμοποίησης της κάνναβης από τότε που αναδείχθηκε αρχηγός του Φιλελεύθερου κόμματος του Καναδά, έχει επισημάνει ότι η νομιμοποίηση θα διορθώσει ένα «αποτυχημένο σύστημα» και θα συμβάλει στην απομάκρυνση του «εγκληματικού στοιχείου» που έχει συνδεθεί με την κάνναβη.

Παράλληλα, ο Trudaeu πιστεύει ότι η κυβέρνησή του θα εξάγει πολύτιμα συμπεράσματα από την ανάλυση των εμπειριών του Κολοράντο και της Ουάσιγκτον, πολιτείες των ΗΠΑ οι οποίες πρόσφατα νομιμοποίησαν τη χρήση κάνναβης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ατζέντα του νέου πρωθυπουργού του Καναδά βρίσκονται κάποιες ακόμα ιδιαίτερα σημαντικές μεταρρυθμίσεις, όπως:

  • Μείωση του φορολογικού συντελεστή για τα μεσαία εισοδήματα και αύξηση του επιδόματος τέκνου.
  • Σημαντικές νέες επενδύσεις σε υποδομές για την ενίσχυση της οικονομίας του Καναδά.
  • Εισαγωγή νέας διαδικασίας εκτίμησης των περιβαλλοντικών επιπτώσεων.
  • Δημιουργία μιας νέας σχέσης με τους Αβορίγινες.

Πηγή: theguardian.com

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ