logo-print

Άρθρο 30 - Νόμος 4310/2014 - Εθνικός κατάλογος κριτών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

08/12/2014

Μη κωδικοποιημένο
 Επιστημονική Ημερίδα: Επιρροές του Οθωμανικού Νόμου περί Γαιών στο Νόμο περί Εθνικού Κτηματολογίου
Η αστική ιατρική ευθύνη στο πεδίο της ανθρώπινης αναπαραγωγής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 8 -

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΦΥΤΡΟΥ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΒΙΟΗΘΙΚΗ - ΒΙΟΔΙΚΑΙΟ - ΙΑΤΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων μετά από πρόταση του Γενικού Γραμματέα Έρευνας και Τεχνολογίας συγκροτείται εθνικός κατάλογος κριτών. Ο κατάλογος αυτός περιλαμβάνει τους διευθυντές των ερευνητικών κέντρων και των ινστιτούτων τους, τους προέδρους των τεχνολογικών φορέων, τους εν ενεργεία και διατελέσαντες καθηγητές και αναπληρωτές καθηγητές ΑΕΙ και εν ενεργεία και διατελέσαντες ερευνητές Α' και Β' βαθμίδας της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.

2. Οι υποψηφιότητες όσων έχουν δικαίωμα εγγραφής στον εθνικό κατάλογο κριτών υποβάλλονται με έγγραφη τυποποιημένη αίτηση, στην οποία αναφέρονται συνοπτικά τα τυπικά και ουσιαστικά προσόντα και η εμπειρία τους. Πρόταση εγγραφής υποψηφίων στον εθνικό κατάλογο κριτών μπορούν να υποβάλλουν και ερευνητικά κέντρα ή το ινστιτούτο του υποψηφίου.

3. Ο εθνικός κατάλογος κριτών εγκρίνεται από το ΕΣΕΚ και επικαιροποιείται ετησίως με την αυτή διαδικασία, δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και χρησιμοποιείται κατά προτίμηση από τα ερευνητικά κέντρα και τα εποπτεύοντα Υπουργεία για τις αξιολογήσεις που ενεργούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του παρόντος νόμου. Σε κάθε περίπτωση ο εκάστοτε εθνικός κατάλογος κριτών ισχύει μέχρι την επικαιροποίησή του.

4. Με κοινή απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Παιδείας και Θρησκευμάτων καθορίζεται κατ' αποκοπή και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις αποζημίωση στα μέλη του εθνικού καταλόγου κριτών, όταν παρέχουν τις υπηρεσίες τους.

Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
Αοριστία και Νομική Αβασιμότητα της Αγωγής
send