logo-print

Ιταλία: Τροποποιείται ο νόμος που επιτρέπει την κατάσχεση κατοικίδιων για οφειλές

25/03/2015

29/01/2018

Η αναγκαστική ομοδικία στην πολιτική δίκη, 2η έκδ.,
Το μέτρο απόδειξης στην πιθανολόγηση ΕΠολΔ 30

Την τροποποίηση του νόμου που επιτρέπει την κατάσχεση κατοικίδιων ζώων για οφειλές προς το δημόσιο και προς ιδιώτες ετοιμάζει η ιταλική κυβέρνηση.

«Είναι αδιανόητο να αντιμετωπίζονται τα κατοικίδια ζώα πρέπει ως περιουσιακά στοιχεία που μπορεί να κατασχεθούν. Πρέπει να αλλάξουν οι κανόνες. Η μάχη που δίνουμε εδώ και καιρό θα ολοκληρωθεί μόνο με την κατάργηση αυτής της βαρβαρότητας», δήλωσε ο Υπουργός Περιβάλλοντος Gian Luca Galletti.

Η πρόταση τροποποίησης αφορά την πρώτη παράγραφο του άρθρου 514 του ιταλικού Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας.

Στόχος της τροποποίησης είναι να προστατευτεί ο συναισθηματικός δεσμός με τα ζώα, καθώς και η χρήση τους για θεραπευτικούς και όχι μόνο σκοπούς, σύμφωνα με μια λογική η οποία είναι νομικά συγκρίσιμη με αυτή στην οποία στηρίζεται η απαγόρευση κατάσχεσης αντικειμένων όπως οι βέρες.

«Καλά νέα για τα 25 εκατομμύρια Ιταλούς που έχουν κατοικίδια ζώα και τους τετράποδους φίλους τους», αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Βουλής Ermete Realacci σχετικά με την αναθεώρηση της νομοθεσίας.

Είχε προηγηθεί σχετική εκστρατεία από μη κυβερνητικές οργανώσεις, οι οποίες συνέλεξαν δεκάδες χιλιάδες υπογραφές και τις παρέδωσαν στον υπουργό Δικαιοσύνης Andrea Orlando.

Πηγή: ansa.it

Σεμινάριο: Το δίκαιο της πώλησης κατά τον ΑΚ και την CISG
Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ