logo-print

Ψηφίστηκε επί της αρχής το νομοσχέδιο για την ΕΡΤ

16/04/2015

16/11/2017

Δίκαιο Πνευματικής Ιδιοκτησίας
Airbnb Η πολεοδομική αντιμετώπιση

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΕΛΙΣΣΑΣ

Ψηφίστηκε το νομοσχέδιο επανασύστασης της ΕΡΤ επί της αρχής στην αρμόδια επιτροπή.

Την ερχόμενη Τετάρτη η β’ ανάγνωση του νομοσχεδίου στην αρμόδια Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης.

Το νομοσχέδιο υπερψήφισαν νωρίτερα επί της αρχής μόνον ο ΣΥΡΙΖΑ και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ καταψήφισε η Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ. Επιφύλαξη για τη στάση που θα κρατήσουν στην Ολομέλεια εξέφρασαν οι ειδικοί αγορητές της Χρυσής Αυγής, του Ποταμιού και του ΚΚΕ.

Παππάς: Μονοθεσία για την ΕΡΤ, συμβολή στο πλεόνασμα και διοικητική ανεξαρτησία της ΕΡΤ3

Ξεκαθάρισε ότι η απασχόληση θα είναι αποκλειστική για τους εργαζομένους της νέας ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, παραπέμποντας στο άρθρο 12 του νομοσχεδίου.

Αφήνοντας ανοιχτή τη συνεισφορά της ΕΡΤ σε επίπεδο πλεονάσματος, εξαρτώντας το κατά πόσο θα γίνει αυτό και τι ποσό θα αφορά, την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Επεσήμανε ότι θα υπάρξει μέριμνα για όσους συνταξιοδοτήθηκαν πρόωρα και επιθυμούν να επιστρέψουν. Παραδέχτηκε ότι η μη επαναπρόσληψη των συμβασιούχων ορισμένου χρόνου είναι «η μεγαλύτερη αδικία, την οποία δεν μπορεί να υπερβεί το παρόν νομοσχέδιο», προετοιμάζοντας το έδαφος για μοριοδότησή τους σε επίπεδο νέων συμβάσεων.

Όσον αφορά τα οικονομικά της ΕΡΤ, τα έσοδα μόνο από το ανταποδοτικό τέλος θα φτάσουν τα 190 εκατ. € το χρόνο, ενώ το μισθολογικό κόστος τα 50 – 60 εκατ. €, σύμφωνα με την Έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους.

Διαβάστε περισσότερα στο vouliwatch.gr

Σχετικοί Τομείς

Λέξεις-Κλειδιά

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Επίτομο Εργατικό Δίκαιο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ / ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΓΟΥΛΑΣ

send