logo-print

Άρθρο 69 - Νόμος 4199/2013 - ’Ελεγχος των αποφάσεων της Ρ.Α.Ε.Μ.

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

11/10/2013

Μη κωδικοποιημένο
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο

1. Οι κανονιστικές αποφάσεις της Ρ.Α.Ε.Μ. προσβάλλονται με αίτηση ακυρώσεως στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Αίτηση ακυρώσεως μπορεί να υποβάλει και ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

2. Οι ατομικές διοικητικές πράξεις της Ρ.Α.Ε.Μ. προσβάλλονται με ενδικοφανή προσφυγή ενώπιον του Υπουργών Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων εντός τριάντα (30) ημερών από τη γνωστοποίηση της προσβαλλόμενης πράξεως στον ενδιαφερόμενο. Ο Υπουργός αποφασίζει επί της προσφυγής εντός τριάντα (30) ημερών από την υποβολή της, άλλως θεωρείται ότι η προσφυγή απορρίφθηκε με αίτηση ακυρώσεως στο Διοικητικό Εφετείο Αθηνών.

3. Κατά των λοιπών αποφάσεων της Ρ.Α.Ε.Μ., ιδίως εκείνων που αφορούν στην επιβολή κυρώσεων, μπορεί να ασκηθεί προσφυγή ενώπιον του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών.

4. Η προθεσμία για την άσκηση της αιτήσεως ακυρώσεως ή της προσφυγής, καθώς και η άσκησή της δεν αναστέλλουν την εκτέλεση των προσβαλλόμενων αποφάσεων της Ρ.Α.Ε.Μ..

Αναστολή δύναται να χορηγηθεί από το αρμόδιο Δικαστήριο κατά τις ισχύουσες διατάξεις.

5. Η συζήτηση προσφυγής κατά αποφάσεως της Ρ.Α.Ε.Μ. που αφορά στην επιβολή προστίμου είναι παραδεκτή, αν έχει καταβληθεί το 10% του επιβληθέντος προστίμου.

6. Κατά των αποφάσεων του Διοικητικού Εφετείου Αθηνών επί αιτήσεων ακυρώσεως ή προσφυγών κατά αποφάσεων της Ρ.Α.Ε.Μ. μπορεί να ασκηθεί κατά περίπτωση έφεση ή αίτηση αναίρεσης ενώπιον του Συμβουλίου της Επικρατείας σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
Διεθνής εμπορική διαιτησία - Τόμος Ι -Β έκδοση