logo-print

Άρθρο 103 - Νόμος 4199/2013 - Τροποποίηση διατάξεων του π.δ. 74/2008 και του π.δ. 431/1995

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

11/10/2013

Μη κωδικοποιημένο
Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR

1. Η περίπτωση α΄ της παρ. 4 του άρθρου 3 του π.δ. 74/2008 (Α΄ 112) αντικαθίσταται ως εξής:

«α. Οχημάτων των υποκατηγοριών Δ1, Δ1+Ε ή των κατηγοριών Δ, Δ+Ε οι οποίοι είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης αντίστοιχης κατηγορίας ή υποκατηγορίας η οποία χορηγήθηκε μέχρι και 9 Σεπτεμβρίου 2008. Η απαλλαγή αυτή ισχύει μέχρι και 9 Μαρτίου 2014.

Μετά την ημερομηνία αυτή, οι κάτοχοι των παραπάνω αδειών οδήγησης υποχρεούνται να κατέχουν ΠΕΙ μεταφοράς επιβατών αφού παρακολουθήσουν πρόγραμμα περιοδικής κατάρτισης, σύμφωνα με όσα ορίζονται στο διάταγμα αυτό.»

2. Η παρ. 2 του Παραρτήματος ΙΙ του π.δ. 74/2008 (Α΄ 112) τροποποιείται ως εξής:

α) Στο σημείο γ΄ κάτω από την πρόταση «Η πλευρά 1 περιλαμβάνει», παρεμβάλλεται στον κατάλογο μετά την καταχώρηση για τη Γαλλία «F: Γαλλία» η καταχώρηση: 

«HR: Κροατία».

β) Στο σημείο ε΄ κάτω από την πρόταση «Η πλευρά 1 περιλαμβάνει», παρεμβάλλεται στον κατάλογο μετά την καταχώρηση «carta cailiochta fiomana», η καταχώρηση:

«kvalifikacijska kartica vozač».

γ) Το δεύτερο εδάφιο του στοιχείου β΄ κάτω από την πρόταση «Η πλευρά 2 περιλαμβάνει» αντικαθίσταται ως εξής:

«Οι ενδείξεις αυτές σε εθνική γλώσσα διαφορετική από τις ακόλουθες: βουλγαρική, ισπανική, τσεχική, δανική, γερμανική, εσθονική, ελληνική, αγγλική, γαλλική, ιταλική, κροατική, λετονική, λιθουανική, ουγγρική, μαλτέζικη, ολλανδική, πολωνική, πορτογαλική, ρουμανική, σλοβακική, σλοβενική, φινλανδική και σουηδική, είναι έγκυρες εφόσον το δελτίο είναι δίγλωσσο και περιλαμβάνει τις ενδείξεις σε μία τουλάχιστον από τις προαναφερόμενες γλώσσες, με την επιφύλαξη των λοιπών διατάξεων του παρόντος παραρτήματος». (παρ. 4 του Μέρους Α του Παραρτήματος της Οδηγίας 2013/22/ΕΕ του Συμβουλίου της 13ης Μαΐου 2013 για την προσαρμογή ορισμένων οδηγιών στον τομέα της πολιτικής μεταφορών, λόγω της προσχώρησης της Δημοκρατίας της Κροατίας).

3. Στον κατάλογο του δεύτερου εδαφίου του άρθρου 6 του π.δ. 431/1995 (Α΄ 245), το οποίο έχει προστεθεί με το άρθρο 4 του π.δ. 38/2008 (Α΄ 68), παρεμβάλλεται η ακόλουθη καταχώριση μετά την καταχώριση για τη Γαλλία:

Κροατία

HR

godi nja naknada za uporabu

   

javnih cesta koja se pla a

   

pri registraciji motornih i

   

priklju nih vozila

(παρ. 1 του Μέρους Α του Παραρτήματος της Οδηγίας 2013/22/ΕΕ του Συμβουλίου της 13ης Μαΐου 2013 για την προσαρμογή ορισμένων οδηγιών στον τομέα της πολιτικής μεταφορών, λόγω της προσχώρησης της Δημοκρατίας της Κροατίας).

 

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Διεθνής Εμπορική Διαιτησία Τόμος ΙΙ
send