logo-print

Άρθρο 114 - Νόμος 4199/2013 - Κατασκευαστικά στοιχεία ή χωριστές μονάδες οχημάτων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

11/10/2013

Μη κωδικοποιημένο
Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR
Η αστική ευθύνη του οδικού μεταφορέα κατά τη CMR

Μετά το άρθρο 1 του ν.δ. 570/1970 (Α΄ 125) προστίθεται άρθρο 1α ως εξής:

«Άρθρο 1α

1.«Κατασκευαστικό στοιχείο» ή «χωριστή τεχνική μονάδα» κατά τους ορισμούς του άρθρου 3 της αρ. 29949/1841/2009 (Β΄ 2112), τοποθετημένο εκ κατασκευής σε όχημα και εγκεκριμένο με κανονιστικές πράξεις της Ε.Ε. ή της ΟΗΕ/ΟΕΕ κατά τη διαδικασία έκδοσης της έγκρισης τύπου του οχήματος σύμφωνα με το άρθρο 84 του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (κ.ν. 2696/1999, Α΄57), όπως ισχύει, επιτρέπεται να αντικατασταθεί μόνο:

α. Με «κατασκευαστικό στοιχείο» ή «χωριστή τεχνική μονάδα» που έχει λάβει έγκριση τύπου με κανονιστική πράξη της Ε.Ε. ή της ΟΗΕ/ΟΕΕ η οποία πρέπει να είναι η ίδια ή νεότερη με εκείνη την κανονιστική πράξη του εκ κατασκευής «κατασκευαστικού στοιχείου» ή «χωριστής τεχνικής μονάδας» που αντικαθιστά.

β. Με «κατασκευαστικό στοιχείο» ή «χωριστή τεχνική μονάδα» που είναι σύμφωνη με τους όρους και προϋποθέσεις που ορίζονται με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Αυτή η δυνατότητα δίνεται μόνον, εφόσον δεν προβλέπεται από κανονιστική πράξη της Ε.Ε. ή της ΟΗΕ/ΟΕΕ η έκδοση έγκρισης τύπου για «κατασκευαστικό στοιχείο» ή «χωριστή τεχνική μονάδα».

2. Εφόσον η αντικατάσταση «κατασκευαστικού στοιχείου» ή «χωριστής τεχνικής μονάδας» σύμφωνα με το άρθρο αυτό αποτελεί ή προκαλεί αλλαγή κύριου χαρακτηριστικού του οχήματος ισχύουν επιπρόσθετα οι απαιτήσεις της ισχύουσας νομοθεσίας για την αλλαγή κύριων χαρακτηριστικών.»

Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
send