logo-print

Άρθρο 20 - Νόμος 4314/2014 - Ένταξη πράξεων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/12/2014

Μη κωδικοποιημένο
Διοικητικό Δικονομικό Δίκαιο
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5

1. Με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα ή Περιφερειάρχη στον οποίο υπάγεται η Διαχειριστική Αρχή του ΕΠ εκδίδεται πρόσκληση για την υποβολή αιτήσεων χρηματοδότησης από τους δυνητικούς δικαιούχους.

2. Οι υποβληθείσες προτάσεις αξιολογούνται από την αρμόδια Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του ΕΠ ή τον Ενδιάμεσο Φορέα, σύμφωνα με τα εγκεκριμένα, από την Επιτροπή Παρακολούθησης, κριτήρια επιλογής. Η προθεσμία για τον έλεγχο της πληρότητας και την ολοκλήρωση της αξιολόγησης της πρότασης του δικαιούχου από την αρμόδια διαχειριστική αρχή που ασκεί τα αντίστοιχα καθήκοντα διαχείρισης ορίζεται μέχρι εξήντα (60) μέρες από την ημερομηνία υποβολής της πρότασης από τον δικαιούχο ή από την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής προτάσεων στην περίπτωση συγκριτικής αξιολόγησης.

3. Στην απόφαση ένταξης τίθεται η συνολική προθεσμία για την ανάληψη νομικής δέσμευσης από τον δικαιούχο. Στην περίπτωση υπέρβασης της χρονικής προθεσμίας για την ανάληψη νομικής δέσμευσης εφαρμόζεται η παράγραφος 1 του άρθρου 28.

4. Η ένταξη των πράξεων στο ΕΠ και η ανάκλησή τους, πραγματοποιείται με απόφαση του Ειδικού Γραμματέα ή του Περιφερειάρχη σε συνέχεια προηγούμενης θετικής εισήγησης του προϊσταμένου της Διαχειριστικής Αρχής του ΕΠ. Η παράλειψη εισήγησης συνιστά παραβίαση ουσιώδους τύπου της διαδικασίας έκδοσης της απόφασης ένταξης και τα αρμόδια όργανα του ΠΔΕ οφείλουν να μην εγγράψουν το έργο στο συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του.

Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Ένδικα Μέσα και Ανακοπές - Β έκδοση

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ