logo-print

Ο πρώτος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Περιουσιακά Εγκλήματα απλό

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΑΔΑΜ ΠΑΠΑΔΑΜΑΚΗΣ

Μέχρι που θα έφτανες για να σώσεις τη ζωή ενός ανηλίκου που κινδυνεύει άμεσα να πεθάνει;

Ο απαγωγέας του συλλαμβάνεται και ανακρίνεται σκληρά από την Αστυνομία. Ομολογεί ότι έχει στα χέρια του το παιδί, αλλά δεν αποκαλύπτει το μέρος που το έχει φυλακισμένο.

Θα δικαιολογούσες τη χρήση βασανιστηρίων για να σωθεί μια αθώα ζωή; Θα συγχωρούσες τον βασανιστή του απαγωγέα;

Αυτό είναι το εξαιρετικά επίκαιρο και ενδιαφέρον αντικείμενο της υπόθεσης του 1ου Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης, ο οποίος θα διεξαχθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 8 έως τις 10 Μαΐου.

Μετά τις συνεχόμενες επιτυχίες των ελληνικών πανεπιστημίων στους διεθνείς διαγωνισμούς εικονικής δίκης, η E.L.S.A. Greece διοργανώνει τον πρώτο Εθνικό Διαγωνισμό Εικονικής Δίκης (στο εξής Ε.Δ.Ε.Δ, ) δίνοντας τη δυνατότητα στους φοιτητές των νομικών σχολών της Ελλάδας να συναγωνιστούν, να αναπτύξουν τις ικανότητές τους και να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

Ο Ε.Δ.Ε.Δ. διοργανώνεται σε συνεργασία με το Lawspot.gr, με την υποστήριξη του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, του Ιδρύματος Μαραγκοπούλου για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα και της Διεθνούς Αμνηστίας, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Δικαιοσύνης, της Εθνικής Σχολής Δικαστικών Λειτουργών και του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης και την ευγενική χορηγία των Εκδόσεων Σάκκουλα, του φροντιστηρίου “Παράλλαξη” και της εταιρίας “SKAG”.

Στο πλαίσιο του διαγωνισμού, φοιτητές από τις τρεις νομικές σχολές της Ελλάδας καλούνται να συμμετάσχουν σε προσομοίωση ποινικής δίκης ενώπιον του Ποινικού Εφετείου, λαμβάνοντας τους ρόλους της κατηγορούσας αρχής, της υπεράσπισης και της πολιτικής αγωγής.

Στόχος της δράσης είναι η εξοικείωση των φοιτητών με πρακτικά ζητήματα του Ποινικού Δικαίου και με την εμπειρία σύνταξης δικογράφου, καθώς και η βελτίωση της ρητορικής τους δεινότητας και του τρόπου παρουσίασης νομικών επιχειρημάτων ενώπιον της δικαστικής αρχής.

Ο διαγωνισμός είναι ανοικτός στο κοινό και είστε ευπρόσδεκτοι να υποστηρίξετε με την παρουσία σας τους νέους νομικούς της χώρας.

Για περισσότερες πληροφορίες και το πρόγραμμα του διαγωνισμού επισκεφθείτε το mootcourt.elsa-greece.org

Tα πρόδηλα σφάλματα στο κτηματολογικό δίκαιο Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 20

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ - ΔΗΜΗΤΡΑΣ

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση