logo-print

Άρθρο 3 - Απόφαση ΕΕΤΤ 750/2/19.02.2015 - Σύνθεση Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr - Αντικείμενο Εκχώρησης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/03/2015

Κωδικοποιημένο
Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός

1. Τα Ονόματα Χώρου με κατάληξη .gr αποτελούνται είτε:

α. τόσο ως προς το Μεταβλητό όσο και ως προς το μη Μεταβλητό Πεδίο από αλφαριθμητικούς χαρακτήρες του λατινικού αλφαβήτου [Α-Ζ,a-z,0-9] και τους ειδικούς χαρακτήρες [-], [.].

είτε:

β. ως προς το Μεταβλητό Πεδίο από αλφαριθμητικούς χαρακτήρες του ελληνικού αλφαβήτου [Α-Ω,α-ω,0-9] οι οποίοι κωδικοποιούνται σε μορφή PUNYCODE και ως προς το Μη Μεταβλητό Πεδίο από αλφαριθμητικούς χαρακτήρες λατινικού αλφαβήτου [Α-Ζ,a-z,0-9] και τους ειδικούς χαρακτήρες [-] [.].

2. Ο ειδικός χαρακτήρας [.] χρησιμοποιείται μόνο για τον διαχωρισμό επιπέδων. Κάθε επίπεδο των Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr δεν μπορεί να αρχίζει ή να τελειώνει με τον χαρακτήρα [-] ή/και να περιλαμβάνει διαδοχικούς χαρακτήρες [-].

3. Δεν υποστηρίζονται Ονόματα Χώρου με κατάληξη .gr με ταυτόχρονη χρήση αλφαριθμητικών χαρακτήρων του λατινικού και του ελληνικού αλφαβήτου στο ίδιο επίπεδο.

4. Ο αλφαριθμητικός ελληνικός χαρακτήρας [ς] αποτελεί διαφορετικό χαρακτήρα από τον αλφαριθμητικό ελληνικό χαρακτήρα [σ].

5. Στα Ονόματα Χώρου με κατάληξη .gr δεν υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των μικρών ή κεφαλαίων λατινικών χαρακτήρων.

6. Στα Ονόματα Χώρου με κατάληξη .gr δεν υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ των μικρών ή κεφαλαίων άτονων ελληνικών χαρακτήρων, και των μικρών ή κεφαλαίων τονισμένων ελληνικών χαρακτήρων.

7. Το Μεταβλητό Πεδίο Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr αποτελείται από δύο (2) έως εξήντα τρεις (63) χαρακτήρες. Στα ανωτέρω δεν συμπεριλαμβάνεται η κατάληξη .gr και οι καταλήξεις των κοινόχρηστων ονομάτων χώρου δευτέρου επιπέδου με κατάληξη .gr. Στην περίπτωση των Ονομάτων Χώρου με κατάληξη .gr που αποτελούνται από αλφαριθμητικούς χαρακτήρες του ελληνικού αλφαβήτου, ο αριθμός των εξήντα τριών χαρακτήρων αφορά στο μήκος της PUNYCODE μορφής του Ονόματος Χώρου, η οποία όμως δεν ταυτίζεται και με τον αριθμό χαρακτήρων του Ονόματος Χώρου στην Ελληνική μορφή του.

8. Τα Ονόματα Χώρου με κατάληξη .gr εκχωρούνται στην πεζή μορφή που δηλώνει ο Καταχωρούμενος στην δήλωση καταχώρησής του. Τα Ονόματα Χώρου με κατάληξη .gr το Μεταβλητό Πεδίο των οποίων αποτελείται από ελληνικούς χαρακτήρες και το Μη Μεταβλητό Πεδίο των οποίων αποτελείται από λατινικούς χαρακτήρες, εκχωρούνται στην πεζή μορφή που δηλώνει ο καταχωρούμενος στην δήλωση καταχώρησής του (δηλαδή με τους τόνους, διαλυτικά, πνεύματα, τελικό ή/και μικρό σίγμα κ.λπ.).

9. Στον φορέα Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr το οποίο αποτελείται από ελληνικούς χαρακτήρες με σημεία στίξης εκχωρείται χωρίς επιπλέον χρέωση και η πεζή άτονη μορφή του ονόματος. Σε περίπτωση που στο Μεταβλητό Πεδίο του Ονόματος Χώρου .gr περιλαμβάνεται ο χαρακτήρας σίγμα τελικό, στον Φορέα του Ονόματος Χώρου εκχωρούνται χωρίς επιπλέον χρέωση:

Η πεζή άτονη μορφή του ονόματος με τελικό σίγμα, όπου αυτό υπήρχε στην αρχική δήλωση καταχώρησης.

Η πεζή άτονη μορφή του ονόματος με μικρό σίγμα, όπου υπήρχε τελικό σίγμα στην αρχική δήλωση καταχώρησης.

10. Άλλες μορφές του ίδιου Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr δηλαδή:

Ονόματα Χώρου με κατάληξη .gr που προέρχονται από τον συνδυασμό της πεζής μορφής χωρίς σημεία στίξης με σημεία στίξης σε διαφορετικά σημεία από αυτά της πεζής μορφής που δήλωσε ο Καταχωρούμενος στην αρχική δήλωση καταχώρησής του ή/και

Ονόματα Χώρου με κατάληξη .gr με τελικό σίγμα σε θέση όπου στην αρχική δήλωση καταχώρησης του καταχωρούμενου υπήρχε μικρό σίγμα ή/και

Ονόματα Χώρου με κατάληξη .gr με μικρό σίγμα σε θέση όπου στην αρχική δήλωση καταχώρησης του καταχωρούμενου υπήρχε τελικό σίγμα δεσμεύονται αυτόματα για τον ίδιο αλλά ενεργοποιούνται κατόπιν υποβολής δήλωσης ενεργοποίησης του φορέα που υποβάλλεται στο Μητρώο.

11. Σε περίπτωση όπου ο καταχωρούμενος δηλώσει το όνομα χώρου σε άτονη πεζή μορφή, τότε η ενεργοποίηση οποιασδήποτε άλλης δεσμευμένης μορφής αποτελεί χρεώσιμη πράξη.

12. Τα Ονόματα Χώρου με κατάληξη .gr το μεταβλητό πεδίο των οποίων αποτελείται από ελληνικούς χαρακτήρες καταχωρούνται στο Μητρώο με τις αντίστοιχες PUNYCODE μορφές τους. Στο αρχείο ζώνης του Μητρώου ως κύρια μορφή δηλώνεται η πεζή άτονη μορφή του ονόματος και οι ενέργειες του Μητρώου σύμφωνα με τον παρόντα Κανονισμό γίνονται με βάση την πεζή άτονη μορφή, ή την πεζή άτονη μορφή με μικρό / μικρά σίγμα εφόσον το δηλωθέν όνομα χώρου περιέχει σίγμα.

13. Ονόματα Χώρου με κατάληξη .gr ομόγραφα με Όνομα Χώρου με κατάληξη .gr που έχει εκχωρηθεί ήδη δεσμεύονται αυτόματα για το Φορέα του ανωτέρω Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr και ενεργοποιούνται κατόπιν υποβολής δήλωσης ενεργοποίησης του φορέα που υποβάλλεται στο Μητρώο. Στην περίπτωση που δεσμευμένο ομόγραφο όνομα χώρου αποτελεί κωδικό χώρας που περιέχεται στη λίστα ISO 3166-1 του οργανισμού ISO, (ISO 3166-1 alpha-2, ISO 3166-1 alpha-3), δεν είναι δυνατή η ενεργοποίηση του δεσμευμένου.

14. Ο Φορέας Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr οφείλει να μην ενεργοποιεί δεσμευμένες μορφές Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr οι οποίες δεν θα μπορούσαν από μόνες να αποτελέσουν αντικείμενο εκχώρησης.

15. Δεσμευμένη μορφή Ονόματος Χώρου με κατάληξη .gr η οποία ενεργοποιείται αποτελεί πλέον ενεργό Όνομα Χώρου και επ’ αυτού εφαρμόζονται όλες οι διατάξεις του παρόντος.

16. Η ΕΕΤΤ δύναται με μεταγενέστερη Απόφασή της να ορίσει τη χρήση και αλφαριθμητικών χαρακτήρων άλλης μορφής ή αλφαβήτων ως Μεταβλητά ή Μη Μεταβλητά πεδία. Για τις καταλήξεις και τα αλφάβητα αυτά θα ισχύουν οι διατάξεις του παρόντος Κανονισμού και οι επιμέρους αποφάσεις της ΕΕΤΤ.

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ