logo-print

Γενική αποδοχή των κομμάτων στο «μίνι φορολογικό» νομοσχέδιο που ψηφίζεται την Τρίτη

13/06/2015

16/11/2017

Η φορολογική ενημερότητα

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ​

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΑΤΣΟΣ

Φορολογικός Πολυκώδικας - Σεπτέμβριος 2022

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΜΠΑΡΜΠΑΣ

ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ ΜΑΥΡΙΔΗΣ

 

Εκτός από τα κόμματα της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και Ανεξάρτητοι Έλληνες, το νομοσχέδιο αναμένεται να ψηφιστεί και από τη Νέα Δημοκρατία, το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, την ερχόμενη Τρίτη, οπότε και αναμένεται να ψηφιστεί στην Ολομέλεια.

Στη μόνη συνεδρίαση στην αρμόδια επιτροπή όπου προβλέπεται στα κατεπείγοντα νομοσχέδια, τα παραπάνω κόμματα υπερψήφισαν το νομοσχέδιο με τη Χρυσή Αυγή να επιφυλάσσεται για την Ολομέλεια και το ΚΚΕ να ψηφίζει «παρών».

Η κριτική την οποία δέχτηκε η κυβέρνηση από όλα τα κόμματα έγκειται στη διαδικασία του κατεπείγοντος που έφερε το νομοσχέδιο στη Βουλή, μόλις χθες το βράδυ, λιγότερο από μια μέρα από την εισαγωγή του για συζήτηση.

Η αρμόδια υπουργός, κυρία Βαλαβάνη, ανακοίνωσε την κατάθεση μεγάλου νομοσχεδίου την αρχή της ερχόμενης εβδομάδας, τον κυρωτικό νόμο του ΟΔΙΕ, ο οποίος θα συζητηθεί τη μεθεπόμενη εβδομάδα για να υπάρχει περιθώριο επεξεργασίας.

Επί του νομοσχεδίου έκανε λόγο για αδυναμία ρύθμισης μεγάλων ομάδων που υφίστανται αδικίες, όπως οι ελέυθεροι επαγγελματίες με μπλοκάκι και η φορολόγησή τους από το πρώτο ευρώ, καθώς είναι μεγάλο ποσοστό και η μεταβολή φορολογικών εσόδων από αυτούς θα οδηγούσε σε αστοχία σε σχέση με τον τωρινό προϋπολογισμό.

Ως εκ τούτου η λογική που νομοθετεί το υπουργείο, είναι να πειράζει μόνο τις «ακραίες εκδηλώσεις».

Παρόλα αυτά δήλωσε ικανοποιημένη για τη βελτίωση διατάξεων που είχαν προγραμματιστεί για την επόμενη χρονιά, όπως η απαλλαγή των αγροτών από την υποχρέωση καταβολής φόρου για δωρεάν παραχώρηση αγροτικών εκτάσεων και  η φορολογική ελάφρυνση σε περιστασιακώς και ευκαιριακώς απασχολούμενους, οι οποίοι δεν έκαναν έναρξη εργασιών και δεν τηρούν βιβλία.

Διαβάστε περισσότερα στο vouliwatch.gr

Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24
Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ