logo-print

Άρθρο 4 - Προεδρικό Διάταγμα 35/2015 - Τρόπος καταχώρησης αποφάσεων και βουλευμάτων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

11/06/2015

Υπό κωδικοποίηση
Η απόλυση υπό όρο στην ποινική νομοθεσία των ναρκωτικών

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΠΑΥΛΟΣ ΤΟΠΑΛΝΑΚΟΣ

Η απόδειξη στην ποινική δίκη

Άγγελος Ι. Κωνσταντινίδης

 

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Οι αποφάσεις και τα βουλεύματα που αναφέρονται στο άρθρο 574 ΚΠΔ καταχωρούνται στο (Ο.Π.Σ.) με συμπλήρωση των στοιχείων της οικείας ηλεκτρονικής φόρμας όπως περιγράφεται στο Παράρτημα (I) - Οδηγίες Συμπλήρωσης (Υπόδειγμα).

2. Η καταχώρηση αποφάσεων που έχουν εκδοθεί χωρίς την παρουσία του κατηγορούμενου καθώς και βουλευμάτων που έχουν εκδοθεί σε βάρος προσώπων τα στοιχεία ταυτοποίησης των οποίων δεν έχουν πλήρως διακριβωθεί, αναστέλλεται μέχρι τούτο να καταστεί εφικτό κατά την εκτέλεση της σχετικής απόφασης. Οι μη καταχωρημένες αποφάσεις και βουλεύματα τηρούνται σε ειδικό προς τούτο αρχείο στην υπηρεσία καταχώρησης.

3. Η καταχώρηση των στοιχείων ταυτότητας των αλλοδαπών γίνεται αποκλειστικά με λατινικούς χαρακτήρες, πρότυπο ΕΛΟΤ 743 (που είναι ταυτόσημο με το Διεθνές Πρότυπο ISO 843).

4. Η ορθότητα και πληρότητα των στοιχείων που καταχωρούνται στο Ο.Π.Σ. του Εθνικού Ποινικού Μητρώου υπόκεινται στον προληπτικό έλεγχο του Προϊσταμένου του οικείου Τμήματος ή του Προϊσταμένου της Γραμματείας όπου δεν υπάρχει αρμόδιο Τμήμα και στον κατασταλτικό έλεγχο του Εισαγγελέα Πρωτοδικών που έχει την ευθύνη τήρησης του οικείου Ποινικού Μητρώου.

5. Οι καταχωρήσεις που αφορούν αλλοδαπούς κοινοποιούνται στις αρμόδιες αρχές άλλων χωρών, σύμφωνα με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας.

Πολιτική Δικονομία Ε έκδοση
Το δίκαιο της απόδειξης στις διοικητικές διαφορές ουσίας (XXII & 327)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΉ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΒΑΡΒΑΡΑ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ

send