logo-print

Άρθρο 7 - Προεδρικό Διάταγμα 35/2015

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

11/06/2015

Υπό κωδικοποίηση
Η παραγραφή των εγκλημάτων στο ουσιαστικό ποινικό δίκαιο

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΛΑΜΠΑΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Πρόσθετοι λογοι αναιρέσεων κατά τον ΚΠΔ

Αθανάσιος Κ. Ζαχαριάδης

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΗΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Η έκδοση Αντιγράφου Ποινικού Μητρώου γίνεται από τις υπηρεσίες τήρησης του άρθρου 1 και η σχετική εκτύπωση γίνεται σε έντυπο όπως αυτό εμφανίζεται στο προσαρτώμενο Παράρτημα (ΙΙ) - τύπος αντιγράφου (υπόδειγμα). Η αίτηση για έκδοση αντιγράφου ποινικού μητρώου αποτυπώνεται στο προσαρτώμενο Παράρτημα (ΙΙΙ).

Για το κύρος του αντιγράφου Ποινικού Μητρώου αρκεί η εκτύπωσή του από πιστοποιημένο χρήστη του Ο.Π.Σ. του Εθνικού Ποινικού Μητρώου. Η γνησιότητα κάθε αντιγράφου Ποινικού Μητρώου επιβεβαιώνεται με αντιπαραβολή του «κωδικάριθμου επιβεβαίωσης», του αριθμού πρωτοκόλλου και της ημερομηνίας έκδοσης με τα αντίστοιχα που μπορούν να βρεθούν στη διαδικτυακή πύλη του Εθνικού Ποινικού Μητρώου στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.ncris.gov.gr και ειδικότερα στην «υπηρεσία επαλήθευσης Αντιγράφων Ποινικού Μητρώου (Α.Π.Μ.)».

2. Περισσότερες καταδίκες κατά του ίδιου προσώπου καταχωρούνται κατά χρονολογική σειρά, με όλες τις σχετικές πληροφορίες. Εάν δεν υπάρχει καταδίκη, τούτο δηλώνεται με τη λέξη «ΜΗΔΕΝ» στο αντίγραφο.

Αθέτηση ρήτρας παρεκτάσεως αποκλειστικής διεθνούς δικαιοδοσίας και αποζημιωτική ευθύνη - Σειρά Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 8

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ

Η προσημείωση υποθήκης Μετά τους ν. 4842/2021 και 4871/2021

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΉ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΜΠΡΑΓΜΑΤΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

send