logo-print

Άρθρο 6 - Προεδρικό Διάταγμα 35/2015

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

11/06/2015

Υπό κωδικοποίηση
Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο ρατσιστικός λόγος μίσους ως μορφή του ρατσιστικού εγκλήματος

ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΉΜΕΣ / ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΟΥΣΚΑΛΗΣ

1. Όποιος ενεργεί προκαταρκτική εξέταση, προανάκριση ή κυρία ανάκριση, οφείλει:

α) κατά την εξέταση του υπόπτου ή του κατηγορουμένου να λαμβάνει όλα τα στοιχεία της ταυτότητάς του και ιδίως ονοματεπώνυμο, ονοματεπώνυμο γονέων, επώνυμο έγγαμης γυναίκας αν είναι διαφορετικό, πόλη και κράτος γέννησης, φύλο, ιθαγένεια ή ιθαγένειες, τυχόν προηγούμενο ονοματεπώνυμο ή ψευδώνυμο και αριθμό φορολογικού μητρώου. Προς το σκοπό αυτό τα στοιχεία της ταυτοποίησης μπορεί να λαμβάνονται ιδίως από το δελτίο αστυνομικής ή υπηρεσιακής ταυτότητας, το διαβατήριο ή άλλο ισχύον έγγραφο δυνάμει του οποίου μπορεί να γίνει ταυτοποίηση του κατόχου σύμφωνα με το νόμο,

β) σε περίπτωση απουσίας εγγράφων ταυτοποίησης ή μη εμφάνισης του κληθέντος, να ενεργεί κάθε έρευνα ή ένορκη εξέταση μαρτύρων χρήσιμη για τη βεβαίωση της ταυτότητας του υπόπτου ή του κατηγορουμένου.

2. Οι διευθύνοντες τις συνεδριάσεις των ποινικών δικαστηρίων οφείλουν κατά την αυτοπρόσωπη ή διά συνηγόρου εμφάνιση του κατηγορουμένου να διακριβώσουν τα στοιχεία ταυτότητας κατ’ ανάλογη εφαρμογή του ως άνω εδ. (α) της παρ. 1.

Στην περίπτωση που ο κατηγορούμενος δεν εμφανιστεί και καταδικαστεί, το ανωτέρω υπό εδ. (α) παρ. 1 καθήκον έχουν οι αρμόδιοι υπάλληλοι κατά την άσκηση από τον κατηγορούμενο ένδικων βοηθημάτων ή μέσων.

3. Για τη διακρίβωση των στοιχείων ταυτοποίησης του καταδικασθέντος κατά το στάδιο εκτέλεσης των αποφάσεων ή βουλευμάτων εφαρμόζονται τα οριζόμενα στο οικείο κεφάλαιο του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας. Ο αρμόδιος για την εκτέλεση της απόφασης ή του βουλεύματος Εισαγγελέας γνωστοποιεί στην οικεία υπηρεσία καταχώρησης τα στοιχεία του καταδικασθέντος που διακριβώθηκαν, προκειμένου να αρθεί η αναστολή του άρθρου 4 παρ. 2.

Από τον πολιτικώς ενάγοντα στον παριστάμενο για την υποστήριξη της κατηγορίας

ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η μικρή και κλειστή οικογενειακή ανώνυμη εταιρία

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send