logo-print

Ο Συνήγορος του Πολίτη για το πρόγραμμα "Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής"

23/06/2015

16/11/2017

Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ο Συνήγορος του Πολίτη δέχθηκε και αυτή τη χρονιά µεγάλο αριθµό αναφορών για το πρόγραµµα ΕΣΠΑ «Εναρµόνιση οικογενειακής και επαγγελµατικής ζωής» που υλοποιείται από την Ελληνική Εταιρεία Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) και αφορά την παροχή βρεφονηπιακής φροντίδας σε παιδιά ωφελουµένων µητέρων ανέργων ή µε επισφαλή θέση εργασίας.

Οι αναφορές αφορούσαν κυρίως τον χαρακτηρισµό της εργασιακής κατάστασης, τον υπολογισµό και τα κριτήρια της µοριοδότησης, τους λόγους ακυρότητας των αιτήσεων, τις πραγµατικές παροχές των επιλεγέντων παιδικών σταθµών, τις µετακινήσεις παιδιών, κ.ά.. Πολλά ζητήµατα επιλύθηκαν κατόπιν παρέµβασης του Συνηγόρου σε συνεργασία µε την ΕΕΤΑΑ.

Ωστόσο η Αρχή παρατήρησε για µια ακόµη χρονιά, ότι αρκετές ιδιωτικές κυρίως δοµές ανταποκρίνονται πληµµελώς στις υποχρεώσεις που προκύπτουν από τη σύµβασή τους µε το πρόγραµµα, χωρίς αυτό να αποτελεί λόγο επαναξιολόγησής τους ή και έκπτωσής τους από αυτό. Μόνη προκρινόµενη λύση από την ΕΕΤΑΑ είναι η µετακίνηση του παιδιού σε άλλη δοµή, όταν και εφόσον αυτό είναι δυνατόν.

Για τους παραπάνω λόγους ο Συνήγορος του Πολίτη συγκέντρωσε τις διαπιστώσεις, τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις του σχετικά µε την υλοποίηση του προγράµµατος, και κατόπιν συνάντησης µε τη νοµική υπηρεσία του οργανισµού, τις υπέβαλε στην ΕΕΤΑΑ και στη Γενική Γραµµατεία ∆ιαχείρισης Κοινοτικών και άλλων Πόρων, προκειµένου να εξετασθούν ενόψει της νέας χρονιάς.

Δείτε το έγγραφο του Συνηγόρου εδώ.

Δίκαιο Κεφαλαιουχρικών Εταιριών Tόμος Ι

ΒΑΣΙΛΗΣ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΛΑΖΑΡΟΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
send