logo-print

Κατατέθηκε η διάταξη για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών των δικηγόρων

Η διάταξη αφορά επίσης το ταμείο των μηχανικών (Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.) και των υγειονομικών (Τ.Σ.Α.Υ)

24/06/2015

16/11/2017

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Συλλογικό εργατικό δίκαιο - 3η έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Στο νομοσχέδιο για τα «Μέτρα για την ανακούφιση των ΑμεΑ, την απλοποίηση της λειτουργίας των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕ.Π.Α.), την καταπολέμηση της εισφοροδιαφυγής και συναφή ασφαλιστικά ζητήματα» περιλαμβάνεται τελικά η διάταξη για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών του Ε.Τ.Α.Α.

Η διάταξη εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, έπειτα από τη δέσμευση του αρμόδιου υπουργού, κυρίου Στρατούλη, προς το δικηγορικό σώμα, όπως ανακοινώθηκε πρόσφατα από την Ολομέλεια των Δικηγορικών Συλλόγων.

Σύμφωνα με την έκθεση αξιολόγησης συνεπειών ρυθμίσεων, με τις προτεινόμενες διατάξεις, παρέχεται η δυνατότητα στους νέους ασφαλισμένους του Ε.Τ.Α.Α. που ασκούν ελεύθερο επάγγελμα να επιλέξουν, κατόπιν αιτήσεώς τους την κατάταξή τους σε μία εκ των δύο κατώτερων από αυτήν στην οποία υπάγονται ως σήμερα υποχρεωτικά, ασφαλιστικών κατηγοριών και να παραμείνουν σε αυτή μέχρι 31/12/2016.

Περαιτέρω, προκειμένου να ανακουφιστούν οι παλαιοί ασφαλισμένοι (μέχρι 31/12/1992) του Ε.Τ.Α.Α. που ακούν ελεύθερο επάγγελμα από το βάρος των ασφαλιστικών εισφορών και να μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους έναντι του Ταμείου κατά τη δύσκολη οικονομική συγκυρία στην οποία βρίσκεται η χώρα μας, προβλέπεται ότι δε θα καταβάλλουν αναδρομικά από 1/1/2015 την πρόσθετη εισφορά που είχε επιβληθεί με τις διατάξεις της παρ. 14 του άρθρου 44 του ν. 3986/2011 από 1/7/2011, αλλά θα καταβάλλουν τις προβλεπόμενες εισφορές όπως αυτές είχαν διαμορφωθεί και ίσχυαν μέχρι 30/6/2011.

Πέραν από τους δικηγόρους, η διάταξη αφορά το ταμείο των μηχανικών (Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.) και αυτό των υγειονομικών (Τ.Σ.Α.Υ.)

Τη διάταξη, όπως κατατέθηκε στη Βουλή, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Το νέο πτωχευτικό δίκαιο των επιχειρήσεων και των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΤΩΧΕΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ - ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗΣ ΠΙΣΤΩΤΩΝ - ΕΞΥΓΙΑΝΣΗ

ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΥΓΗΤΙΔΗΣ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΡΟΚΑΣ

ΓΙΩΡΓΟΣ ΨΑΡΟΥΔΑΚΗΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πολιτική Δικονομία ΙΙΙ - Β έκδοση

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΙΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΠΕΣ

send