logo-print

Άρθρο 7 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 21775/29.6.2015 - Διαδικασία και δικαιολογητικά καταβολής αποζημίωσης και οδοιπορικών εξόδων αντιπροσώπων κτλ εκτός νομού

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

29/06/2015

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ

α. Η καταβολή της ημερήσιας αποζημίωσης καθώς και των οδοιπορικών εξόδων που προκαταβάλλονται θα πραγματοποιηθεί από τα τοπικά υποκαταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς A.E. σε μετρητά με την κατάθεση από τους δικαιούχους των εξής δικαιολογητικών:

i. Του πρωτοτύπου εγγράφου του διορισμού τους, κρατώντας οι ίδιοι ακριβές αντίγραφο αυτού,

ii. Της πρωτότυπης απόφασης που προβλέπεται στην παρ. α του άρθρου 5,

iii. Την επίδειξη του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας και τη γνωστοποίηση του Αριθμού Φορολογικού Μητρώου του δικαιούχου. Σε περίπτωση λανθασμένου Α.Φ.Μ. η Τράπεζα Πειραιώς δεν επιτρέπεται να καταβάλει στο δικαιούχο την αποζημίωση.

β. Για την πληρωμή των προαναφερόμενων δαπανών εκδίδεται από την Υ.Δ.Ε. στο ΥΠ.ΕΣ. και Δ.Α. Χρηματικό Ένταλμα Προπληρωμής σύμφωνα με τις κείμενες δημοσιολογιστικές διατάξεις [Ν. 4270/2014 (Α΄ 143) και Π.δ. 136/1998 (Α΄ 107)] με πρώτο υπόλογο την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και δεύτερο υπόλογο υπάλληλο του ΥΠ.ΕΣ. και Δ.Α. σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.

γ. Για την έκδοση και απόδοση λογαριασμού του σχετικού ΧΕΠ υποβάλλονται τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

i. Για την έκδοση του ΧΕΠ.

1. Αντίγραφο απόφασης ανάληψης υποχρέωσης του αρμοδίως εξουσιοδοτημένου οργάνου

2. Απόφαση έκδοσης ΧΕΠ.

ii. Για την απόδοση του Λογαριασμού

1.Συγκεντρωτική κατάσταση πληρωμής σε δύο (2) αντίγραφα που συντάσσεται από την Τράπεζα Πειραιώς Α.Ε. και περιλαμβάνει κατά στήλη ι) στοιχεία δικαιούχου (ονοματεπώνυμο, πατρώνυμο, Αριθμό Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.), Αριθμού Δελτίου Ταυτότητας) ιι) δικαιούμενο ποσό,

2. Το πρωτότυπο έγγραφο του διορισμού τους,

3. Η πρωτότυπη απόφαση που προβλέπεται στην παρ. α του άρθρου 5, με την ένδειξη ΕΞΟΦΛΗΘΗ από την πληρώτρια Τράπεζα.

δ. Η καταβολή της αποζημίωσης στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί μέσω της Τράπεζας Πειραιώς Α.Ε. έως την 10η Ιουλίου 2015 ημέρα Παρασκευή. Πέραν της ημερομηνίας αυτής η αποζημίωση θα καταβάλλεται με τη διαδικασία του Τακτικού Χρηματικού Εντάλματος.

ε. Οι αναπληρωτές δικαστικοί αντιπρόσωποι, που προπληρώθηκαν από την Τράπεζα Πειραιώς, και στη συνέχεια διορίστηκαν από τον έφορο τακτικοί δικαστικοί αντιπρόσωποι δικαιούνται επιπλέον αποζημίωση η οποία θα τους καταβληθεί από το Υπουργείο Εσωτερικών και Δ.Α με τη διαδικασία του Τακτικού Χρηματικού Εντάλματος.

Πολυκώδικας - Απρίλιος 2023

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΑ ΕΡΓΑ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΓΕΝΙΚΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΗΜΟΣΙΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δίκαιο Αναγκαστικής Εκτελέσεως ΙΙΙ/α Β έκδοση