logo-print

Άρθρο 16 - Κοινή Υπουργική Απόφαση 70330οικ./9.7.2015 - Συνεργασία μεταξύ φορέων ΕΕΔ και εθνικών αρχών εφαρμογής των νομοθετικών πράξεων περί προστασίας των καταναλωτών

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

09/07/2015

Κωδικοποιημένο
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11
Το εφαρμοστέο δίκαιο ως προς τις έννομες συνέπειες των δικαστικών αποφάσεων - Μελέτες ΕΡΜΕΚ Νο 11

1. Οι φορείς ΕΕΔ οφείλουν να συνεργάζονται με τις αρμόδιες αρχές που είναι επιφορτισμένες με την εφαρμογή των νομοθετικών πράξεων περί προστασίας των καταναλωτών στην Ελλάδα.

2. Αυτή η συνεργασία περιλαμβάνει ιδίως την αμοιβαία ανταλλαγή πληροφοριών για πρακτικές σε συγκεκριμένους επιχειρηματικούς τομείς για τις οποίες οι καταναλωτές έχουν επανειλημμένα υποβάλει καταγγελίες. Περιλαμβάνει επίσης την παροχή τεχνικών αξιολογήσεων και πληροφοριών από τις εν λόγω αρμόδιες αρχές στους φορείς ΕΕΔ, όταν αυτές οι αξιολογήσεις ή πληροφορίες είναι αναγκαίες για τον χειρισμό των επιμέρους διαφορών και διαθέσιμες.

3. Η συνεργασία και οι αμοιβαίες ανταλλαγές πληροφοριών που αναφέρονται στις παραγράφους 1 και 2 πραγματοποιούνται με την επιφύλαξη των κανόνων προστασίας των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα του Ν. 2472/1997 (ΦΕΚ Α΄ 50) «Προστασία του ατόμου από την επεξεργασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

4. Το παρόν άρθρο εφαρμόζεται με την επιφύλαξη των διατάξεων περί επαγγελματικού και εμπορικού απορρήτου στις οποίες υπόκεινται οι αρμόδιες αρχές εφαρμογής των νομοθετικών πράξεων περί προστασίας των καταναλωτών στην Ελλάδα. Οι φορείς ΕΕΔ υπόκεινται στους κανόνες επαγγελματικού απορρήτου ή σε άλλες ισοδύναμες υποχρεώσεις εμπιστευτικότητας που καθορίζονται στην εθνική νομοθεσία.

Εργατικό Ποινικό Δίκαιο
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5