logo-print

Καταδικάζει τη θανατική ποινή στον Καντάφι το Συμβούλιο της Ευρώπης

«Η υπόθεση αυτή θα πρέπει να παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για μια δίκαιη δίκη»

29/07/2015

16/11/2017

Πολιτειολογία
Σύχρονα και κρίσιμα θέματα της συνταγματικής νομολογίας του ελεγκτικού συνεδρίου

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Στην καταδίκη της απόφασης του δικαστηρίου της Τρίπολης να καταδικάσει τον Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι και άλλους οκτώ κατηγορούμενους σε θάνατο προχώρησε ο Γενικός Γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης, Thorbjørn Jagland.

«Η υπόθεση αυτή θα πρέπει να παραπεμφθεί στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για μια δίκαιη δίκη», τονίζει ο κύριο Jagland, επιβεβαιώνοντας παράλληλα τη δέσμευση του Συμβουλίου της Ευρώπης να προωθήσει την κατάργηση της θανατικής ποινής σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Υπενθυμίζεται ότι ο Σαΐφ αλ-Ισλάμ Καντάφι, γιος του πρώην δικτάτορα της Λιβύης, Μουαμάρ Καντάφι, καταδικάστηκε σε θάνατο(link is external) για εγκλήματα πολέμου που έλαβαν χώρα κατά τη διάρκεια της επανάστασης στη χώρα το 2011.

Πηγή: coe.int(link is external)

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
Ηλεκτρονικό Κτηματολόγιο - Βιβλιοθήκη Δικάιου Κτηματολογίου Νο 24
send