logo-print

Κατατέθηκε στη Βουλή το ν/σ για την αυτοτελή υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας των ΟΤΑ

«Ο βαθύς, ουσιαστικός και αποτελεσματικός έλεγχος των ΟΤΑ, που παραμένει αναγκαίος για να μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαδραματίσει τον αναβαθμισμένο ρόλο της»

29/07/2015

16/11/2017

H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Προκαταρκτική εξέταση - ένορκη διοικητική εξέταση (ΕΔΕ)

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

ΜΑΡΙΑ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΟΥ

ΧΡΗΣΤΟΣ ΚΟΥΚΑΚΗΣ

Κατατέθηκε στη διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης το νομοσχέδιο «Αυτοτελής υπηρεσία ελέγχου νομιμότητας Ο.Τ.Α. - Οικονομική βιωσιμότητα και αυτοτέλεια Ο.Τ.Α. - Κανόνες Δημοσιονομικής Διαχείρισης και άλλες διατάξεις θεμάτων Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης».

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση του νομοσχεδίου, «ο βαθύς, ουσιαστικός και αποτελεσματικός έλεγχος των ΟΤΑ, που παραμένει αναγκαίος για να μπορέσει η Τοπική Αυτοδιοίκηση να διαδραματίσει τον αναβαθμισμένο ρόλο της».

Το νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών, το οποίο τροποποιεί ορισμένες διατάξεις του νόμου 3852/2010 (Καλλικράτης), προβλέπει, μεταξύ άλλων:

  • Την ίδρυση στην κάθε έδρα περιφέρειας Αυτοτελούς Υπηρεσίας Εποπτείας ΟΤΑ, η οποία υπάγεται απευθείας στον υπουργό Εσωτερικών, και τον επαναπροσδιορισμό της διάρθρωσης και της λειτουργίας τους.
  • Τον ανακαθορισμό των αρμοδιοτήτων και της διαδικασίας διορισμού του Προϊσταμένου των υπηρεσιών αυτών καθώς και τη ρύθμιση θεμάτων υπηρεσιακής κατάστασης του προσωπικού που τις στελεχώνει.
  • Τη ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την οικονομική βιωσιμότητα και την αυτοτέλεια των Ο.Τ.Α., καθώς και την σύσταση διαρκούς Επιτροπής Οικονομικής Ανασυγκρότησης των Ο.Τ.Α., η οποία αντικαθιστά το Παρατηρητήριο αυτοτέλειας των Ο.Τ.Α.
  • Τη ρύθμιση θεμάτων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και προσωπικού των Ο.Τ.Α., όπως η επιβολή υποχρέωσης των δημοτικών επιχειρήσεων ύδρευσης και αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) για ενημέρωση του Ηλεκτρονικού Μητρώου Προσωπικού Φορέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης.
  • Τη ρύθμιση θεμάτων σχετικά με την οικονομική λειτουργία των Ο.Τ.Α.

Ολόκληρο το νομοσχέδιο μπορείτε να βρείτε εδώ.

Η ελαττωματική καταγγελία και οι συνέπειές της

ΚΩΣΤΗΣ ΜΠΑΚΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Ιδιωτικό Ασφαλιστικό Δίκαιο Ζ έκδοση
send