logo-print

Άρθρο 12 - Νόμος 4335/2015 (Ενσωμάτωση BRRD) - Έγκριση της πρότασης συμφωνίας από τη γενική συνέλευση

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/07/2015

Κωδικοποιημένο
ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. Κάθε πρόταση συμφωνίας, για την οποία έχει χορηγηθεί άδεια από τις αρμόδιες αρχές, υποβάλλεται προς έγκριση στη γενική συνέλευση κάθε μέλους του ομίλου που προτείνει να συμβληθεί. Η συμφωνία είναι έγκυρη μόνο για τα μέρη των οποίων η γενική συνέλευση ενέκρινε τη συμφωνία, σύμφωνα με την παράγραφο 2.

2. Συμφωνία χρηματοδοτικής στήριξης ομίλου είναι έγκυρη ως προς ένα μέλος του ομίλου μόνον αν η γενική συνέλευσή του έχει εξουσιοδοτήσει το διοικητικό του συμβούλιο να αποφασίζει για τη χορήγηση ή την αποδοχή χρηματοδοτικής στήριξης σύμφωνα με τους όρους της συμφωνίας και τις προϋποθέσεις που ορίζονται στο παρόν άρθρο και στα άρθρα 10 έως 11 και 13 έως 17 και εφόσον η σχετική έγκριση δεν έχει ανακληθεί.

3. Το διοικητικό συμβούλιο κάθε μέλους, το οποίο αποτελεί μέρος της συμφωνίας, υποβάλλει ετησίως έκθεση στη γενική συνέλευση σχετικά με την εκτέλεση της συμφωνίας και την εφαρμογή κάθε απόφασης που έχει ληφθεί σύμφωνα με αυτήν.

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρο 21 της Οδηγίας 2014/59/ΕΕ

Σημειώσεις επί του νόμου

Η ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/59/ΕΕ (Banking Recovery and Resolution Directive) έγινε με το άρθρο 2 του Ν. 4335/2015. Για καλύτερη κατανόηση και επεξεργασία, το κείμενο του νόμου παρουσιάζεται ξεχωριστά.

Το προσύμφωνο στο κτηματολογικό δίκαιο - Βιβλιοθήκη Δικαίου Κτηματολογίου Νο 23
Η ευθύνη του εκχωρητή απαίτησης κατά τα άρθρα 467-468 ΑΚ

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΓΕΩΡΓΑΚΗ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send