logo-print

Άρθρο 58 - Νόμος 4335/2015 (Ενσωμάτωση BRRD) - Προσωρινός δημόσιος έλεγχος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

23/07/2015

Κωδικοποιημένο
H ένωση δικαίου

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δικαιοδοσία και Εκτέλεση επί διασυνοριακών ευρπωαϊκών οικογενειακών διαφορών

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΑΙΟ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών ένα ίδρυμα ή μια οντότητα των περιπτώσεων β', γ' ή δ' του άρθρου 1 μπορεί να τεθεί υπό προσωρινό δημόσιο έλεγχο.

2. Για τον σκοπό αυτό, το Υπουργείο Οικονομικών μπορεί να εκδίδει μία ή περισσότερες εντολές μεταβίβασης μετοχών στις οποίες ο εκδοχέας είναι:

α) εντολοδόχος του Ελληνικού Δημοσίου ή β) εταιρεία που ανήκει και ελέγχεται πλήρως από το Ελληνικό Δημόσιο.

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, ως εντολοδόχος του Ελληνικού Δημοσίου κατά την έννοια της παρούσας παραγράφου μπορεί να ορίζεται είτε υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών είτε εποπτευόμενο από αυτό νομικό πρόσωπο δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου που ανήκει στον δημόσιο ή ευρύτερο δημόσιο τομέα ή ανήκει και ελέγχεται από το Ελληνικό Δημόσιο.

3. Η άσκηση διοίκησης και η διαχείριση των ιδρυμάτων ή οντοτήτων των περιπτώσεων β', γ' ή δ' του άρθρου 1 που τίθενται σε προσωρινό δημόσιο έλεγχο κατά τις διατάξεις του παρόντος άρθρου, γίνεται με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Η συμμετοχή του Ελληνικού Δημοσίου μεταβιβάζεται στον ιδιωτικό τομέα αμέσως μόλις το επιτρέψουν οι εμπορικές και χρηματοπιστωτικές συνθήκες.

Σημειώσεις επί του άρθρου

άρθρο 58 της Οδηγίας 2014/59/ΕΕ

Σημειώσεις επί του νόμου

Η ενσωμάτωση της Οδηγίας 2014/59/ΕΕ (Banking Recovery and Resolution Directive) έγινε με το άρθρο 2 του Ν. 4335/2015. Για καλύτερη κατανόηση και επεξεργασία, το κείμενο του νόμου παρουσιάζεται ξεχωριστά.

Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τα υποκειμενικά και αντικειμενικά όρια της συμφωνίας περί διαιτησίας

ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

send