logo-print

Άρθρο 3 - Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΜΑΕ/229158/12878/1281/237 - Ηλεκτρονικό Σύστημα Eποπτείας

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/08/2015

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση
Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση

Τεχνικές προδιαγραφές

1. Το ηλεκτρονικό σύστημα εποπτείας θα είναι ψηφιακής τεχνολογίας και θα αποτελείται από κατάλληλο για κάθε αθλητική εγκατάσταση και ανάλογο με τις μορφολογικές και χωροταξικές ιδιαιτερότητες της κάθε αθλητικής εγκατάστασης αριθμό έγχρωμων, αυτόματων και υψηλής ευκρίνειας εικονοληπτών (κάμερες) και αντίστοιχο αριθμό παρακολουθητών εικόνας (μόνιτορ), έτσι ώστε να επιτυγχάνεται η συνολική κατόπτευση των περιγραφόμενων στην παράγραφο 1 του άρθρου 2 χώρων.

2. Οι εικονολήπτες θα είναι τηλεχειριζόμενοι, θα τοποθετούνται μέσα σε ειδικά κουβούκλια για να προστατεύονται από τις καιρικές συνθήκες και τις υπαίτιες φθορές και να εξασφαλίζονται οι συνθήκες λειτουργίας τους (θερμοκρασία, υγρασία), το δε σύστημα στήριξής τους θα είναι αφενός μη προσεγγίσιμο από τους θεατές και αφετέρου ικανής ακαμψίας, ώστε να εξασφαλίζεται η αναγκαία σταθερότητα των εικονοληπτών.

3. Οι εικονολήπτες που καλύπτουν τις κερκίδες, τον αγωνιστικό χώρο, τον αμέσως εξωτερικά περιβάλλοντα χώρο και τους χώρους των θεατών προς την αθλητική εγκατάσταση θα είναι περιστρεφόμενοι, εφοδιασμένοι με οπτικό σύστημα αυτόματης εστίασης, αυτόματο διάφραγμα και μεταβαλλόμενης εστιακής απόστασης (zoom), η οποία στη μέγιστη μεγέθυνση θα εξασφαλίζει τη δυνατότητα εξατομίκευσης προσώπων στη δε ελάχιστη και σε συνδυασμό με το πλήθος των εικονοληπτών θα εξασφαλίζει την κάλυψη του συνόλου των χώρων αυτών. Στους βοηθητικούς χώρους η κάλυψη της απαίτησης της εξατομίκευσης και συνολικής κατόπτευσης μπορεί να γίνεται και με άλλου τύπου κάμερες.

4. Το σύστημα θα συμπληρώνεται με εγκατάσταση λήψης, καταγραφής και αποθήκευσης σε ψηφιακή μορφή του ήχου, καθ’ όλη τη διάρκεια λειτουργίας του περιγραφόμενου στο άρθρο 4 Κέντρου Ελέγχου.

5. Οι εικονολήπτες θα τηλεχειρίζονται μέσω κατάλληλων συσκευών από το κέντρο ελέγχου, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η παρακολούθηση του συνόλου των θεατών και των λοιπών προβλεπόμενων χώρων.

6. Για κάθε εικονολήπτη θα υπάρχει αντίστοιχος παρακολουθητής, η εικόνα δε οποιουδήποτε εξ αυτών, κατά κρίση, θα μπορεί να μεταφέρεται σε ιδιαίτερο παρακολουθητή μεγαλύτερων διαστάσεων, να καταγράφεται και να αποθηκεύεται σε ψηφιακή μορφή, να εκτυπώνεται αμέσως με υψηλή ευκρίνεια και να μεταφέρεται σε πραγματικό χρόνο από τους αγωνιστικούς χώρους, στη ΓΑΔΑ και ΓΑΔΘ.

7. Το σύστημα θα έχει τη δυνατότητα να δέχεται σήμα (εικόνας και ήχου) και από κινητή ή φορητή ασύρματη κάμερα της Ελληνικής Αστυνομίας.

H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός