logo-print

Άρθρο 5 - Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΜΑΕ/229158/12878/1281/237 - Eνημέρωση εποπτευομένων προσώπων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/08/2015

Διαδίκτυο & τεχνητή νοημοσύνη στο ελληνικό δίκαιο

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΖΕΚΟΣ

ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση

1. Σε εμφανή σημεία και στους εποπτευόμενους χώρους στους οποίους προσέρχονται ή παραμένουν φίλαθλοι ή οχήματα, με δαπάνες και ευθύνη του ιδιοκτήτη της αθλητικής εγκατάστασης, τοποθετούνται ή αναρτώνται σε συνεννόηση με την αρμόδια Αστυνομική Αρχή ευδιάκριτες πινακίδες στην Ελληνική και Αγγλική γλώσσα, στις οποίες αναγράφεται ότι ο συγκεκριμένος χώρος εποπτεύεται ηλεκτρονικά από την Ελληνική Αστυνομία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση πράξεων βίας και εν γένει ποινικών αδικημάτων.

2. Με ευθύνη της οικείας διοργανώτριας Αρχής, οι φίλαθλοι ενημερώνονται από τα μεγάφωνα, πριν από την έναρξη κάθε αθλητικής συνάντησης, για την ύπαρξη και λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής εποπτείας.

3. Ο επικεφαλής Αξιωματικός της Ελληνικής Αστυνομίας ο οποίος είναι υπεύθυνος για την τήρηση των μέτρων τάξης και ασφάλειας στην αθλητική εγκατάσταση μεριμνά και ελέγχει για την τήρηση όλων των ανωτέρω.

4. Πριν από την έναρξη λειτουργίας του συστήματος σε κάθε αθλητική εγκατάσταση, η κατά τόπο αρμόδια Αστυνομική Αρχή ανακοινώνει διά του Τύπου την έναρξη της λειτουργίας αυτής. Στην ανακοίνωση αυτή ορίζεται εκτός των άλλων και ότι το δικαίωμα αντίρρησης και πρόσβασης που προβλέπεται στο νόμο 2472/97 ασκείται στο οικείο Αστυνομικό Τμήμα.

Βασική Νομοθεσία Ναυτικού Δικαίου

ΑΧΙΛΛΕΑΣ ΜΠΕΧΛΙΒΑΝΗΣ - ΙΩΑΝΝΗΣ ΓΚΕΚΑΣ

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΝΑΥΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ