logo-print

Άρθρο 6 - Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΜΑΕ/229158/12878/1281/237 - Λειτουργία του Ηλεκτρονικού Συστήματος

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/08/2015

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
Επαγγελματικό ποδόσφαιρο, 2η έκδ., 2023

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

1. Η χρήση, και η λειτουργία των ηλεκτρονικών συστημάτων εποπτείας ανήκει αποκλειστικά στην Ελληνική Αστυνομία, η οποία έχει τις υποχρεώσεις του υπεύθυνου επεξεργασίας, σύμφωνα με το Ν. 2472/1997.

2. Πριν την έναρξη κάθε αγωνιστικής περιόδου ο οικείος Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας ή Αστυνομικής Διεύθυνσης, ορίζει με διαταγή του για όλη την αγωνιστική περίοδο τους εξειδικευμένους αστυνομικούς οι οποίοι θα χειρίζονται και θα λειτουργούν το ηλεκτρονικό σύστημα σύμφωνα με τις οδηγίες του αστυνομικού της παραγράφου 3 του άρθρου 5 της παρούσας.

3. Χρόνος λειτουργίας του συστήματος είναι ο οριζόμενος κάθε φορά από την αρμόδια Αστυνομική αρχή χρόνος μεταξύ της έναρξης και της λήξης των μέτρων τάξης και ασφάλειας για την κάθε αθλητική συνάντηση.

4. Ο χρήστης της αθλητικής εγκατάστασης οφείλει τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν την διεξαγωγή της αθλητικής συνάντησης να έχει αποκαταστήσει οποιαδήποτε βλάβη η δυσλειτουργία του συστήματος και να διευκολύνει τον έλεγχο καλής λειτουργίας του από τους αρμόδιους της ελληνικής Αστυνομίας, οποιαδήποτε στιγμή του ζητηθεί.

5. Δύο (2) ημέρες πριν την έναρξη της αθλητικής εκδήλωσης το Αστυνομικό Τμήμα στην εδαφική αρμοδιότητα του οποίου υπάγεται η αθλητική εγκατάσταση μαζί με τους εξειδικευμένους αστυνομικούς που έχουν οριστεί σύμφωνα με τη διαδικασία της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου, προβαίνει στον έλεγχο και επιθεώρηση καλής λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος και του κέντρου ελέγχου της εν λόγω αθλητικής εγκατάστασης μετά το πέρας του οποίου συντάσσεται σχετική έκθεση. Εφόσον από την έκθεση αυτή προκύπτει αδυναμία λειτουργίας του όλου συστήματος ο οικείος Αστυνομικός Διευθυντής της Διεύθυνσης Αστυνομίας ή Αστυνομικής Διεύθυνσης εισηγείται στον αρμόδιο για τον αθλητισμό Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων την απαγόρευση τέλεσης της αθλητικής συνάντησης

Κώδικας Ποινικής Δικονομίας ΙΙ
ΕΣΔΑ Κατ΄άρθρο ερμηνεία

ΙΩΑΝΝΗ ΣΑΡΜΑΣ
ΞΕΝΟΦΩΝ ΚΟΝΤΙΑΔΗΣ
ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΑΝΘΟΠΟΥΛΟΣ

ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

send