logo-print

Άρθρο 7 - Κοινή Υπουργική Απόφαση ΥΠΟΠΑΙΘ/ΓΔΥΑ/ΔΤΥ/ΤΜΑΕ/229157/12877/1280/236 - Επιμέρους Συστήματα Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου και Θέματα Ονομαστικών Εισιτηρίων

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

20/08/2015

Κωδικοποιημένο
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

Γενικός Κανονισμός για την Προστασία των Προσωπικών Δεδομένων και Ευθύνη για Αποζημίωση

 1. Κάθε Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. που εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής του άρθρου 1 της παρούσης οφείλει να εγκαθιδρύει και λειτουργεί Επιμέρους Σύστημα Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου, κύριες λειτουργίες του οποίου, μεταξύ άλλων, είναι: (α) κεντρική διαχείριση διάθεσης εισιτηρίων σε τερματικές συσκευές ή μέσω διαδικτύου, (β) διαχείριση αριθμημένων θέσεων με οπτική αναπαράσταση της κάτοψης των χώρων θεάματος, (γ) ηλεκτρονική διάθεση ονομαστικών εισιτηρίων μέσω διαδικτύου και με αντίστοιχα μέσα πληρωμής (λ.χ. πιστωτικές, χρεωστικές, προπληρωμένες κάρτες κ.λπ.), (δ) ευελιξία στον ορισμό τιμών εισιτηρίων, για την υλοποίηση τιμολογιακής πολιτικής και εμπορικής προώθησης του αθλητικού θεάματος, (ε) διαχείριση μελών, (στ) στατιστική πληροφόρηση στοιχείων πωλήσεων.

2. Εφόσον η έκδοση και αγορά εισιτηρίου γίνεται μέσω κάρτας φιλάθλου, τούτο προϋποθέτει την εισαγωγή στο σύστημα της Κάρτας Φιλάθλου, αναγκαίας, τόσο για τη συνεργασία του Επιμέρους Συστήματος Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου με την Κεντρική Βάση Δεδομένων, όσο και για τους ειδικότερους ελέγχους περί ισχύος της Κάρτας και διασφάλισης της χρήσης αυτής σε έναν αγώνα, μόνο, μια φορά.

3. Το εκδιδόμενο ονομαστικό εισιτήριο φέρει, απαραιτήτως, ονοματεπώνυμο του φιλάθλου υπέρ του οποίου εκδίδεται και τον αριθμό Α.Μ.Κ.Α. Επίσης, υποχρεωτικά, αναγράφονται στην οπίσθια όψη του: (α) ότι απαγορεύεται η απευθείας διάθεση του εισιτηρίου αυτού σε οποιονδήποτε τρίτο, ακόμη και αν αυτός είναι νόμιμος κάτοχος ισχύουσα Κάρτας Φιλάθλου, (β) ότι απαγορεύεται η εισαγωγή στην αθλητική εγκατάσταση αντικειμένων, που μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πράξεις βίας, (πυροτεχνήματα, φωτοβολίδες, οινοπνευματώδη ποτά κ.λπ.), (γ) ότι κατά την είσοδο στην αθλητική εγκατάσταση, είναι ενδεχόμενο να γίνει σωματικός έλεγχος, καθώς και έλεγχος ταυτοπροσωπίας. Γι’ αυτό και απαραιτήτως, το εισιτήριο πρέπει να συνοδεύεται από την Κάρτα Φιλάθλου και την αστυνομική ταυτότητα ή το διαβατήριο ή την άδεια παραμονής, (δ) ότι ο χώρος της αθλητικής εγκατάστασης εποπτεύεται από ηλεκτρονικά μέσα παρακολούθησης και καταγραφής (κάμερες) και (ε) ότι ο νόμιμος κάτοχος του ονομαστικού εισιτηρίου είναι υπεύθυνος αποζημίωσης για τυχόν φθορά της θέσης του.

4. Η διαχείριση εισπράξεων από την πώληση των εισιτηρίων και εκκαθάριση αυτών, γίνεται με τις ισχύουσες κάθε φορά με τα θέματα αυτά διατάξεις των οικείων κανονισμών της διοργανώτριας των αγώνων αρχής.

5. Το Υπουργείο Οικονομικών εφοδιάζεται από τις Α.Α.Ε. και Τ.Α.Α. με ειδικό Κωδικό αριθμό, προκειμένου οι κατά τόπους αρμόδιες Δ.Ο.Υ. να έχουν άμεση πρόσβαση στο Επιμέρους Σύστημα Ηλεκτρονικού Εισιτηρίου κάθε Α.Α.Ε. ή Τ.Α.Α. για τον έλεγχο των φορολογικών στοιχείων των διατεθειμένων εισιτηρίων. Οι Δ.Ο.Υ. θα πρέπει να δύνανται σε πραγματικό χρόνο και οποτεδήποτε να μπορούν να ελέγχουν τον αριθμό των πωλούμενων εισιτηρίων σε κάθε αγώνα του άρθρου 1 της παρούσης. Η εν λόγω πρόσβαση θα πρέπει να γίνεται χωρίς κόστος για τις Δ.Ο.Υ. και δη μέσω διαδικτύου (internet), χωρίς να απαιτείται η χρήση ειδικού εξοπλισμού (hardware).

6. Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Δημοσίων Εσόδων μπορεί να εξαιρεθεί η έκδοση ηλεκτρονικού ονομαστικού εισιτηρίου από την υποχρέωση χρήσης Ειδικών Ασφαλών Φορολογικών Διατάξεων Σήμανσης Στοιχείων (ΕΑΦΔΣΣ),, όπως αυτή προβλέπεται στην υπ’ αριθμ. 1073215/353/0015 υπουργική απόφαση (ΦΕΚ Β΄/1610/05−08−2009) και στην υπαγωγή στο Ν. 4308/2014 (ΦΕΚ 251/Α΄) «Ελληνικά Λογιστικά Πρότυπα, συναφείς ρυθμίσεις και άλλες διατάξεις». 

Ειδικό Ενοχικό Δίκαιο - 3η έκδοση
Εταιρική Διακυβέρνηση Ανωνύμων Εταιριών

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ