logo-print

Δημόσια απολογία του Spotify για τις αλλαγές στους όρους χρήσης του

Ήδη αρκετοί από τους χρήστες ακύρωσαν τη συνδρομή τους, επανασταθμίζοντας τα οφέλη που τους προσφέρει η υπηρεσία σε σύγκριση με τον όγκο των προσωπικών δεδομένων που προσφέρουν ως αντάλλαγμα

Τεχνητή νοημοσύνη, μεταφορές & ευθύνη των μεταφορέων στο Ελληνικό Δίκαιο
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

H αρνητική υποδοχή που είχε από τους χρήστες της μουσικής υπηρεσίας, Spotify, η αλλαγή των όρων χρήσης οδήγησε τον Γενικό Διευθυντή της εταιρίας, Daniel Ek, σε δημόσια απολογία.

Οι νέοι όροι χρήσης προβλέπουν τη δυνατότητα πρόσβασης της υπηρεσίας στις φωτογραφίες, τις επαφές και άλλα ευαίσθητα δεδομένα που αποθηκεύουν οι χρήστες στα κινητά τους.

Ο κ. Daniel Ek επισήμανε πως ήταν λάθος της εταιρίας να μην είναι πιο σαφής στην διατύπωση της πολιτικής απορρήτου της και δεσμεύτηκε για την επαναδιατύπωση της, χωρίς όμως αυτό να συνεπάγεται και αλλαγή του περιεχομένου των όρων χρήσης.

Η αξιοποίηση δεδομένων, όπως τα προαναφερθέντα, βοηθούν την εταιρία να βελτιώνει τις υπηρεσίες της, ώστε η εμπειρία ακρόασης μουσικής να προσαρμόζεται στις εκάστοτε ανάγκες του χρήστη.

Παράλληλα, η εταιρία δίνει την δυνατότητα στο χρήστη να επιλέξει την απαγόρευση πρόσβασής της σε αυτά τα δεδομένα.

Η αντίδραση της εταιρίας, η οποία αριθμεί πάνω από 20 εκ. ενεργούς χρήστες και προσφέρει τη δυνατότητα ακρόασης μουσικής νόμιμα δωρεάν ή με μικρό αντίτιμο, δεν φαίνεται να καθησύχασε τους χρήστες, αρκετοί από τους οποίους ακύρωσαν τη συνδρομή τους ή επανασταθμίζουν τα οφέλη που τους προσφέρει η υπηρεσία σε σύγκριση με τον όγκο των προσωπικών δεδομένων που προσφέρουν ως αντάλλαγμα.

Πηγή: bbc.com

O τόπος παροχής - Συμβολές Αστικού Δικαίου Νο 11

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Αστικές και Νέες Εμπορικές Μισθώσεις Δ

ΚΑΤΡΑΣ Ι.

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΝΟΧΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send