logo-print

Άρθρο 3 - Υπουργική Απόφαση 67514/14.9.2015

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

26/10/2015

Κωδικοποιημένο
Ενοχικό Δίκαιο Ειδικό Μέρος
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

1. Η κατ’ άρθρο 20 παρ. 2 του Κώδικα Δικηγόρων Οργανωτική Επιτροπή, συγκροτούμενη με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, αποτελείται από: έναν (1) Πρόεδρο Πρωτοδικών των πολιτικών και ποινικών δικαστηρίων, έναν (1) Πρόεδρο Πρωτοδικών των τακτικών διοικητικών δικαστηρίων, έναν (1) Εισαγγελέα Πρωτοδικών καθώς και τον Πρόεδρο του οικείου Δικηγορικού Συλλόγου, μαζί με τους αναπληρωτές τους, κατά τις κείμενες διατάξεις. Ειδικά στους Δικηγορικούς Συλλόγους Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, αντί του Προέδρου μετέχει άλλο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου, που ορίζεται με απόφαση του τελευταίου.

2. Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής ορίζεται το αρχαιότερο μέλος της εκ των Δικαστών.

3. Χρέη γραμματέα εκτελεί υπάλληλος του Εφετείου, οριζόμενος από τον Πρόεδρο της Επιτροπής.

4. Η ανωτέρω Επιτροπή, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων προς συμμετοχή στον διαγωνισμό, αποφασίζει αιτιολογημένα και τελεσίδικα για την παραδοχή ή μη των αιτήσεων των υποψηφίων και συντάσσει πίνακα των δεκτών υποψηφίων ανά εφετειακή περιφέρεια.

Στη συνέχεια ορίζει, με απόφαση της, το οίκημα όπου θα διενεργηθεί ο διαγωνισμός. Το αργότερο 48 ώρες πριν τη διεξαγωγή της γραπτής δοκιμασίας, ο γραμματέας της Επιτροπής τοιχοκολλά τον πίνακα και την απόφαση στο Κατάστημα του οικείου Εφετείου και τα αποστέλλει με το ταχύτερο μέσο στον οικείο Δικηγορικό Σύλλογο, ο οποίος υποχρεούται να τα αναρτήσει στην ιστοσελίδα του, καθώς και στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

5. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής μπορεί να ορίσει ως επιτηρητές δικηγόρους ή υπαλλήλους του Υπουργείου Δικαιοσύνης ή των οικείων Δικηγορικών Συλλόγων.

6. Οι Οργανωτικές Επιτροπές Εξετάσεων οφείλουν να διαφυλάσσουν γενικά και αντικειμενικά χαρακτηριστικά της διαδικασίας του διαγωνισμού ως προς κάθε υποψήφιο, τηρώντας ομοιόμορφη πρακτική. Για το σκοπό αυτό διατηρούν μεταξύ τους επικοινωνία με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Εγκλήματα κατά της ιδιοκτησίας 2η έκδοση- καλλιτεχνικό

ΜΠΙΤΖΙΛΕΚΗΣ Ν.

ΠΟΙΝΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Δασικό Δίκαιο & Εθνικό Κτηματολόγιο Β έκδοση

ΠΑΠΑΣΤΕΡΙΟΥ Δ.

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ - ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑ - ΧΩΡΟΤΑΞΙΑ

send