logo-print

Άρθρο 4 - Υπουργική Απόφαση 67514/14.9.2015

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

16/09/2015

Κωδικοποιημένο
Πολυκώδικας Μάρτιος 2024 No 5
Το δίκαιο της ψηφιακής οικονομίας

ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΔΙΚΑΙΟ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΉΣ ΚΑΙ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΉΣ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑΣ ΝΕΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ & ΔΙΚΑΙΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΕΙΔΙΚΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΙΓΓΛΕΖΑΚΗΣ

1. Η κατ' άρθρο 20 παρ. 1 του Κώδικα Δικηγόρων Κεντρική Επιτροπή συγκροτείται με απόφαση του Υπουργού Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και αποτελείται από: έναν (1) Αρεοπαγίτη ως πρόεδρο, έναν (1) Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου, έναν (1) Πάρεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας, έναν (1) Καθηγητή Νομικού Τμήματος των Νομικών Σχολών των Α.Ε.Ι. της χώρας και τους εκάστοτε Προέδρους των Δικηγορικών Συλλόγων Αθηνών, Θεσσαλονίκης και Πειραιά, καθώς και έναν Πρόεδρο εκ των λοιπών δικηγορικών Συλλόγων.

2. Χρέη γραμματέα της Επιτροπής εκτελεί ο εκάστοτε προϊστάμενος του αρμόδιου Τμήματος, με τον αναπληρωτή του.

3. Για τις συνεδριάσεις της Κεντρικής Επιτροπής τηρούνται πρακτικά.

4. Τα θέματα του διαγωνισμού είναι κοινά για τους υποψηφίους. Τρία τουλάχιστον μέλη της Κεντρικής Επιτροπής προτείνουν δύο (2) θέματα ο καθένας για κάθε μάθημα. Κάθε θέμα περιλαμβάνει συνθετική παρουσίαση πρακτικού θέματος με περισσότερα ερωτήματα. Η Κεντρική Επιτροπή, σε μυστική συνεδρίαση της, προβαίνει σε κλήρωση των θεμάτων, τα οποία δύναται να συμπληρώσει και, σε περίπτωση που χρειάζεται διευκρίνιση, να απαλείψει ή να αναδιατυπώσει μέρος αυτών. Για τον σκοπό αυτό η Κεντρική Επιτροπή συνέρχεται δύο (2) τουλάχιστον ώρες πριν από την ώρα που ορίστηκε για την έναρξη της γραπτής διαδικασίας σε κάθε εξεταστέο μάθημα σε αίθουσα της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Τα μη κληρωθέντα θέματα καταστρέφονται, συντασσομένου υπό της Κεντρικής Επιτροπής σχετικού πρακτικού.

5. Τα θέματα που κληρώθηκαν, όπως αυτά τελικώς διατυπώθηκαν από την Κεντρική Επιτροπή, αποστέλλονται τριάντα (30) λεπτά πριν την έναρξη της γραπτής δοκιμασίας με τηλεομοιότυπο (FAX) στους Προέδρους των Οργανωτικών Επιτροπών, οι οποίοι, με ευθύνη τους, φροντίζουν για την αναπαραγωγή τους με απόλυτη ασφάλεια, προκειμένου να διανεμηθούν στους εξεταζόμενους.

6. Η Επιτροπή κατά το χρόνο διενέργειας κάθε εξέτασης παραμένει στην έδρα της προκειμένου να διευθετήσει, εφόσον χρειαστεί, κάθε ζήτημα που μπορεί να ανακύψει και να αφορά την εξέλιξη του διαγωνισμού ή να δώσει διευκρινιστικές ή άλλες απαντήσεις σχετικά με τα θέματα των εξεταζόμενων αντικειμένων. Για την ενημέρωσή της επάνω σε ζητήματα που προκύπτουν κατά την εξέλιξη του διαγωνισμού και τις ενέργειές της, ιδίως τις διευκρινιστικές απαντήσεις που δόθηκαν σε ερωτήματα υποψηφίων, συντάσσει σχετικό πρακτικό.

7. Εντός δύο ημερών από το πέρας του συνόλου των γραπτών εξετάσεων συνέρχεται η Κεντρική Επιτροπή, η οποία συντάσσει πρακτικό με τις ορθές απαντήσεις και καθορίζει σε κλίμακα δέκα βαθμών τις μονάδες αξιολόγησης για το πρακτικό θέμα και για κάθε ερώτημα, υποχρεωτικές για τους βαθμολογητές και αναβαθμολογητές. Το πρακτικό αυτό διαβιβάζεται αμέσως στις Ομάδες Βαθμολόγησης του άρθρου 20 παρ. 4 του Κώδικα Δικηγόρων.

Εργατικό Δίκαιο - Ατομικές εργασιακές σχέσεις - Ε έκδοση

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΖΕΡΔΕΛΗΣ

Δίκαιο πληροφορικής - E έκδοση
send