logo-print

Άρθρο 17 - Νόμος 3838/2010 - Δικαίωµα του εκλέγεσθαι

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/03/2010

Μη κωδικοποιημένο
H διεθνής δικαιοδοσία διασυνοριακών διάφορων εταιριών κατά τον κανονισμό 1215/2012 - ΠΠΠ Νο 7 -
Ατομικά και κοινωνικά δικαιώματα - 5η έκδοση καλλιτεχνικό

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

1. Εκλογείς, εγγεγραµµένοι στους ειδικούς εκλογικούς καταλόγους του άρθρου 15 του παρόντος, που κατά την ηµέρα διενέργειας των εκλογών έχουν συµπληρώσει το εικοστό πρώτο έτος της ηλικίας τους, µπορούν να εκλεγούν δηµοτικοί σύµβουλοι, σύµβουλοι δηµοτικών διαµερισµάτων και τοπικοί σύµβουλοι, µε την πρόσθετη προϋπόθεση ότι διαθέτουν επαρκή γνώση της Ελληνικής γλώσσας για την άσκηση των καθηκόντων τους και τηρούν τους όρους της παραγράφου 1 του άρθρου 34 του Κώδικα Δήµων και Κοινοτήτων (κ.ν. 3463/2006, ΦΕΚ 114 Α΄), όπως ισχύει κάθε φορά.

2. Οι περιορισµοί κατοχής αξιωµάτων της παραγράφου 11 του άρθρου 3 του π.δ. 133/1997 (ΦΕΚ 121 Α΄), όπως τροποποιήθηκε µε το π.δ. 164/1997 (ΦΕΚ 145 Α΄), το π.δ. 320/1999 (ΦΕΚ 305 Α΄) και το π.δ. 130/2002 (ΦΕΚ 107 Α΄), καταλαµβάνουν και τα πρόσωπα της προηγούµενης παραγράφου.

3. Οι εκλογείς της παραγράφου 1 ανακηρύσσονται ως υποψήφιοι από το αρµόδιο Δικαστήριο εφόσον κατέχουν έγκυρο τίτλο διαµονής και ισχυρό διαβατήριο, µε την επιφύλαξη των εξαιρέσεων της παραγράφου 3β του άρθρου 15 του παρόντος.

4. Με την κατάθεση δήλωσης υποψηφιότητας κάθε υποψήφιος οφείλει να συνυποβάλλει, επιπλέον των όσων ορίζονται γενικώς από την κείµενη νοµοθεσία του Κώδικα Δήµων και Κοινοτήτων, και τα ακόλουθα δικαιολογητικά:

α. υπεύθυνη δήλωση µε την οποία δηλώνεται η ιθαγένεια και η διεύθυνση της µόνιµης κατοικίας του στην Ελληνική επικράτεια, ότι γνωρίζει επαρκώς την Ελληνική γλώσσα για την άσκηση των καθηκόντων σε περίπτωση εκλογής του, καθώς και ότι δεν είναι υποψήφιος για τις δηµοτικές εκλογές στην Ελλάδα σε άλλο δήµο, ούτε σε άλλο συνδυασµό του ίδιου δήµου,

β. βεβαίωση εγγραφής στον ειδικό εκλογικό κατάλογο του δήµου όπου είναι υποψήφιος,

γ. επικυρωµένο αντίγραφο του κατά περίπτωση υφιστάµενου τίτλου διαµονής σε ισχύ. Για την άσκηση του δικαιώµατος του εκλέγεσθαι ως έγκυρος τίτλος διαµονής λογίζεται και η βεβαίωση κατάθεσης δικαιολογητικών για την ανανέωση άδειας η ισχύς της οποίας έχει λήξει,

δ. επικυρωµένο αντίγραφο του διαβατηρίου, µε την επιφύλαξη των εξαιρέσεων της παραγράφου 3β του άρθρου 15 του παρόντος.

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΣΚΟΥΤΕΛΗ

Κλινικές δοκιμές φαρμάκων - Συμβάσεις ευθύνη και ειδικά ζητήματα Αστικού Δικαίου

Οι πρόσφατες τροποποιήσεις στον Ποινικό Κώδικας και στον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας
send