logo-print

Άρθρο 22 - Νόμος 3838/2010 - Εκκρεµείς αιτήσεις πολιτογράφησης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/03/2010

Μη κωδικοποιημένο
Ποινική Δικονομία, 11η έκδ., 2024
Η επιμέλεια του παιδιού κατά τον Αστικό Κώδικα

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΚΚΑΣ

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ / ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

1. Εκκρεµείς αιτήσεις πολιτογράφησης διεκπεραιώνονται σύµφωνα µε τις προϊσχύουσες διατάξεις περί πολιτογράφησης. Για τη διατύπωση της εισήγησης της Επιτροπής Πολιτογράφησης εκτιµώνται οι ουσιαστικές προϋποθέσεις των άρθρων 5Α και 5Β του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, η δε απόφαση πολιτογράφησης αιτιολογείται σύµφωνα µε το άρθρο 8 παρ. 2 του ίδιου Κώδικα. Σε περίπτωση διαπίστωσης ότι ο ενδιαφερόµενος αλλοδαπός έχει συµπληρώσει τουλάχιστον πέντε έτη συνεχούς νόµιµης διαµονής στην Ελλάδα, η εκκρεµής αίτησή του δεν απορρίπτεται εξ αυτού του λόγου.

2. Η λειτουργία της Επιτροπής Πολιτογράφησης του Υπουργείου Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, µε τη συγκρότηση και τις αρµοδιότητες που προβλέπονται από το άρθρο 12 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας, όπως αυτό ίσχυε πριν από την τροποποίησή του µε το άρθρο 8 του παρόντος νόµου, παρατείνεται µέχρι την έκδοση αποφάσεως επί των εκκρεµών κατά την έναρξη ισχύος του παρόντος αιτήσεων πολιτογράφησης.

3. Οι εκκρεµείς αιτήσεις πολιτογράφησης και καθορισµού ιθαγένειας διεκπεραιώνονται εντός προθεσµίας τριών ετών από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόµου.

Ποινικός Κώδικας Ι
Ο δικαστικός έλεγχος της δράσης των ανεξάρτητων αρχών

ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ & ΘΕΜΕΛΙΩΔΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ / ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

send