logo-print

Άρθρο 12 - Νόμος 3838/2010

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΙΣΧΥΟΣ:

24/03/2010

Μη κωδικοποιημένο
Κώδικας Πολιτικής Δικονομίας - Κατ΄ άρθρο Νομολογία -Δ έκδοση - XII & 1889

ΑΣΤΙΚΟ ΔΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ

Τεχνητή Νοημοσύνη & ανταγωνισμός

Το άρθρο 31 του Κώδικα Ελληνικής Ιθαγένειας αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 31

Προθεσµίες

1. Για την πολιτογράφηση τίθενται οι εξής ειδικές προθεσµίες από την υποβολή της αίτησης:

α. Έξι µήνες από την κατάθεση στην Περιφέρεια της αίτησης πολιτογράφησης µέχρι την κλήση του ενδιαφεροµένου σε συνέντευξη ενώπιον της Επιτροπής Πολιτογράφησης. Εντός του διαστήµατος αυτού οφείλει η αρµόδια υπηρεσία της Περιφέρειας να αναζητήσει αυτεπαγγέλτως τα δικαιολογητικά που αναφέρονται στο εδάφιο α΄ της παραγράφου 2 του άρθρου 7, καθώς και τη γνώµη των αρµόδιων υπηρεσιών ασφαλείας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη. Αν η αίτηση δεν είναι πλήρης, η προθεσµία αρχίζει από τη συµπλήρωση του οικείου φακέλου ή την επανυποβολή πλήρους της αίτησης. Τυχόν καθυστέρηση της αποστολής των αυτεπαγγέλτως αναζητηθέντων δικαιολογητικών δεν αναστέλλει την περαιτέρω εξέταση του φακέλου.

β. Τέσσερις µήνες από την κλήση του αιτούντος για συνέντευξη έως και την υποβολή της εισήγησης της Επιτροπής προς τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.

γ. Δύο µήνες για την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και τη δηµοσίευσή της στην Εφηµερίδα της Κυβερνήσεως.

2. Επί αίτησης καθορισµού ιθαγένειας τίθεται προθεσµία δεκαοκτώ µηνών από την υποβολή της αίτησης µέχρι την έκδοση απόφασης.

3. Αν η υπόθεση δεν µπορεί να διεκπεραιωθεί µέσα στις παραπάνω προθεσµίες, η αρµόδια υπηρεσία γνωστοποιεί εγγράφως στον ενδιαφερόµενο τους λόγους της καθυστέρησης. Το σχετικό έγγραφο κοινοποιείται και στον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, που µπορεί να παραγγέλλει την κατά προτεραιότητα ολοκλήρωση της διαδικασίας µέσα στην προβλεπόµενη προθεσµία.

4. Τις παραπάνω προθεσµίες, καθώς και την εν γένει διαδικασία της πολιτογράφησης αναστέλλουν εκκρεµείς ποινικές δίκες για αδικήµατα που επισύρουν ποινή στερητική της ελευθερίας ανώτερης του έτους, καθώς και για λοιπά αδικήµατα, η καταδίκη για τα οποία συνιστά κώλυµα πολιτογράφησης. Ανασταλτικό αποτέλεσµα έχει επίσης η υποβολή αντιρρήσεων από τον αιτούντα ενώπιον του Συµβουλίου Ιθαγένειας, καθώς και η παραποµπή της υπόθεσης σε αυτό από τον Υπουργό.»

Συλλογικό Εργατικό Δίκαιο - 6η έκδοση
Ασφαλιστικά μέτρα και ακίνητα Δημοσιεύματα ΕπαΚ Νο 6
send